*
Борба с вредителите

УЧЕНИЧКА ОТ СУ „НИКОЛА ВОЙВОДОВ" ДОНЕСЕ СРЕБЪРЕН МЕДАЛ ЗА ГРАД ВРАЦА ОТ НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ГЕОГРАФИЯ

|

Деветнадесетата национална олимпиада по география и икономика, състояла се в гр. Русе на 31 март и 1 април 2023г., събра 120  силни и любознателни ученици. Седмокласниците от област Враца бяха представени от Дея Ивова Николаева от СУ „Никола Войводов". В съревнование с 30 ученици от цялата страна, ученичката от СУ „Н. Войводов“ завоюва престижното второ място.  

Дея Николаева се справи блестящо със сложните  познавателни и практически задачи, а във втори тур и с мултимедиен тест. Ученичката  с благодарност си спомня за вълнуващите занимания пред световната карта с г- жа Вероника Петрова, нейната учителка до четвърти клас, която вдъхновила целия клас да опознава света. А добрата приемственост между различните образователни степени в СУ „Никола Войводов“ и професионализмът на настоящата учителка по география, г-жа Галина Ганева, правят географията един от любимите предмети в училището.

Председателят на националната комисия доц. Патрачанова отбеляза, че географията се е устремила към бъдещето и „завинаги ще остане в темелите на научното познание, давайки начало на много други науки“. Здравите основи са поставени, а Дея и нейните съученици от СУ „Н. Войводов“ могат да съграждат и успяват!


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар