*
Борба с вредителите

УБИЙСТВО, ПЪРВОНАЧАЛНО СМЯТАНО ЗА БИТОВО, СЕ ОКАЗВА СЛОЖНО ЗА РАЗКРИВАНЕ

|
УБИЙСТВО, ПЪРВОНАЧАЛНО СМЯТАНО ЗА БИТОВО, СЕ ОКАЗВА СЛОЖНО ЗА РАЗКРИВАНЕ

Много сложно за разкриване убийство. Така директорът на областната дирекция на МВР в Монтана комисар Валери Димитров определя трагичния инцидент с 43-годишния бизнесмен Илиян Христов. Униформените още нямат никакви следи и работят по много версии.
Мъжът бе намерен мъртъв с огнестрелна рана в гърдите на 21 декември. Трупът му бе открит от случайни минувачи близо до склада му за алкохол и цигари в търговската база на Монтана. Според криминалисти той не е убит на това място, а е донесен там. Около него нямало кървави следи. Къде обаче е бил гръмнат, не се знае.

Аутопсията показа, че Илиян е бил бит преди да бъде застрелян. Има няколко избити зъби в собствения му джип, съобщава “Стандарт”. Вероятно всичко е започнало от колата му и е продължило навън.

В началото от полицията обявиха, че случаят ще се окаже битово убийство. Около Коледа се събират компании, пият, веселят си и често празниците завършват със скандали, които прерастват в кървави саморазправи. Случаят на Илиян обаче няма да се окаже такъв, сигурни са вече полицаите. Комисар Валери Димитров казва, че през почивните дни натоварените с разследването не са спирали да работят.

Убитият бе погребан на 24 декември, а Монтана бе осеяна с множество некролози, издадени от приятели и близки.

Най-сигурната версия изглежда да е отмъщението на конкурентите. Под сурдинка се говори за яки момчета от Враца, в чията територия Илиян Христов настъпил. Неговата фирма "Монтдринкс" снабдява с алкохол близо 600 обекта – заведения, магазини, селски кръчми. Освен в Монтанско, започнал да снабдява и клиенти от Врачанска област. Това може да е предизвикало местните монополисти.

Илиян Христов има съдружник, който обаче е прехвърлил дела си във фирмата на жена си и не се занимава с доставките. По време на убийството е бил в чужбина. Бащата на Христов – Найден Христов, е строителен предприемач. Двамата построили един жилищен блок, в който не били продали нито един апартамент. Майка му починала преди три месеца. Христов има съпруга и две деца./БЛИЦ


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар