*

ТУРСКИЯТ ПОСЛАНИК В БЪЛГАРИЯ С 11 ПРЕДЛОЖЕНИЯ ДО РЕКТОРИ НА НАШИ ВУЗ

|
ТУРСКИЯТ ПОСЛАНИК В БЪЛГАРИЯ С 11 ПРЕДЛОЖЕНИЯ ДО РЕКТОРИ НА НАШИ ВУЗ

news.data.bg/2/bulgaria/390939/ 850 са турските студенти в Медицинския университет в София, заяви ректорът Ваньо Митев. Турският Комитет за висшето образование, който по ирония на съдбата има абревиатура ЙОК, което на турски означава „не“ е качил информация, че няма да признава дипломите от България.

В писмо до ректорите на български университети, турският посланик Исмаил Арамаз дава 11 предложения, 10 от които според ректора са абсолютно безсмислени – като например да не се променят таксите по време на учебната година. Тези такси не могат да бъдат изменяни по закон, посочи Митев. Най-унизителното е, че посланикът иска да се признае, че проблемите са предизвикани от добре организирана и заинтересувана група от хора.

Това означава да признаем, че сме мафиотска структура, възмути се Митев. "Той не ни е никакъв и няма право да ни пише писмо, да се обърне към МВнР. Не знам дали има български студенти в Турция, което говори достатъчно добре какво е нивото на образованието в България", отсече ректорът. Причината за подобна атака е политическа и икономическа, каза Митев като посочи, че в турският Меджлис е имало дебати по темата и дори бил зададен въпрос защо се атакува точно България, а не например Румъния, където има подобни проблеми от години.


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар