*
Борба с вредителите

ТРИМА СЪС СОПИ ПРЕБИЛИ РАЗУЗНАВАЧИ СЪС СПЕЦМИСИЯ

|
ТРИМА СЪС СОПИ ПРЕБИЛИ РАЗУЗНАВАЧИ СЪС СПЕЦМИСИЯ

Като в поредната серия на “Джеймс Бонд” филмът започва с военен самолет, който се носи в нощното небе. В самолета петима суперагенти се подготвят за десант в тъмнината над непозната територия. Слагат парашути, наместват предпазните очила, пожелават си: “Бон шанс!” и скачат. Не се знае какво ги чака долу – арабски терористи, сандинисти, анадолски манафи, а може би динозаври.
Истината се оказва много по-страшна – очакват ги трима български селяни със сопи. Час по-късно френските суперагенти са транспортирани в болница, потрошени от бой. Причината нашите селяни да не проявят прословутото българско гостоприемство била, че взели франсетата за крадци. Очевидно езиковата бариера си е казала думата.

Вече втора седмица всички наши институции мълчат като партизанин на разпит по въпроса с французите. Колкото и секретна да е мисията им, едва ли е чак толкова секретна, че да няма поне кратък коментар, освен очевидната лъжа, че били екстремни спортисти, скачали в Румъния и вятър ги отнесъл над наша територия (над 40 километра).

Наложи се френският “Поан” да публикува истината, за да можем ние да я препечатаме. А тя е, че петимата били от Генерална дирекция за външна сигурност (DGSE). Изданието задава доста въпроси, на които и от френска страна няма отговор. Например защо никой от българска страна (ДАНС) не ги е чакал, та горките спецагенти кацнали в небрано лозе и се получило малко като вица с Чапай дето бил на шпионска мисия.

Французите загатват (неофициално го правят и от българска страна), че се е получила наистина абсурдна грешка. Това е било замислено като общо учение. Но объркали датата и французите скочили един ден по-рано. Не е сигурно, но се предполага, че грешката е наша. Суперагентите очаквали, че долу теренът ще бъде отцепен от нашите суперагенти, ще ги чака транспорт, негостоприемните селяни ще бъдат предупредени да не размахват сопите, злите кучета – вързани. Наместо това станал сакатлъкът.

Навярно от деликатност да не излагат колегите в НАТО, нашите решили да не коментират нищо, а след като ги позакърпиха в болницата, франсетата се изнизаха за родината си.

Публикацията за нелепата супермисия нормално предизвика взрив от коментари и смях във форумите. Марияна Николова пише: “Боже,какви "разведки", бе? Щом могат двама братя и един полицай да ступат 5 "разведки", ега ти разузнаването! Да не са се обучавани в БГ? Голям смях!” Диди Тодорова добавя: “ Ега ти разведките.То като при сръбските бомбардировки и оня македонски кръчмар, дето опердаши американски тюлени, че се напили и искали да му вземат украсата -препарирана мечка. И тия ни дават акъл, че се и напъват. ХА-ХА!”/БЛИЦ


 


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар