*
Борба с вредителите

ТРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ЧАКАТ ПОРНОУЧИТЕЛКАТА ОТ ЛОМ

|
ТРИ ГОДИНИ ЗАТВОР ЧАКАТ ПОРНОУЧИТЕЛКАТА ОТ ЛОМ

Шестокласниците от Лом, на които 57-годишна учителка е показвала порнографски материали по време на час са разпитани пред съдия като свидетели.
Преди години преподавателката, която има 30 години стаж, е уволнявана заради дисциплинарни нарушения, но със съдебно решение е била възстановена отново на работа.

Децата разказали пред техен преподавател, че учителката по информационни технологии и математика Райна Николова, ги карала да гледат порнографски клипове и филмчета, изтеглени от интернет. Сигнал до полицията веднага подала директорката.

"Не съм допускала, че такова нещо може да се случва в училище”, казва Оля Георгиева, директор на СОУ "Отец Паисий" в Лом.

Децата и техните родители са притеснени, че в училището може да преподава учител с такова поведение. Ученичка споделя, че госпожата им казала, че “ако не гледат тези работи, няма да дава да гледат игри”. “Казваме й “Здравей”, а тя ни заплаши, че ще ни смачка”, разказва друг ученик.

"Нееднократно третира децата, дискриминира ги и това за мен не е учител”, казва Кирил Алексиев, баща на един от учениците.

Самата учителка - Райна Николова, отрича обвиненията срещу нея. "Не, няма такова нещо. Първо аз филми не прожектирам, нито по учебна програма, нито въобще. Не знам за какво става въпрос. Откъде е излязло това и какво е станало, аз не знам."

От кабинета на преподавателката е иззет компютърът, за да бъде извършена специална експертиза. Ако се докаже вината й, законът предвижда глоба от 1000 лева или три години лишаване от свобода. /БЛИЦ/


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар