*
Борба с вредителите

ТРЕТИ ОБЩОУЧИЛИЩЕН КОНКУРС РЕЦИТАЛ „С ИСТОРИЯ И ПОЕЗИЯ“ СЕ ПРОВЕДЕ В СУ „НИКОЛА ВОЙВОДОВ“- ВРАЦА

|

Двадесет и тримата най-талантливи рецитатори на СУ „Никола Войводов“, разпределени в три възрастови групи, се съревноваваха в общоучилищния кръг на рецитала „С история и поезия”. Те бяха оценявани от компетентно жури в състав: Галина Цонева – дългогодишен преподавател по български език и литература, Любка Тончева – артист оркестрант и Надя Белева – старши учител по български език и литература.

Талантливите рецитатори от СУ „Никола Войводов” бяха заслужено аплодирани от публика  - съученици, учители, родители, които успяха да преминат през поредица от емоционални състояния. Гордост, вълнение, възхищение предизвикаха не само безсмъртните стихове на възрожденските ни поети, а и майсторските изпълнения на учениците.

Във времето, през което журито обсъждаше изпълненията в съответните възрастови групи, в Стем центъра на средното училище звучаха възрожденски песни в изпълнение на талантливи певци от училището. Поздрав към присъстващите със своите професионални изпълнения  отправи и госпожа Любка Тончева.

Директорът на СУ „Никола Войводов” – Снежанка Каменова, не пропусна да поздрави присъстващите. Тя сподели, че въздействащите изпълнения на учениците са я развълнували и я правят горда.

Най- емоционалната част на събитието, разбира се, беше обявяването на победителите в конкурса рецитал. Те бяха обявени от председателя на журито – Надя Белева, която лично връчи на спечелилите грамоти и предметни награди, подсигурени от училището.

Победители в трите възрастови групи станаха съответно: Алекс Йонов от 4.б клас, Дея Николаева  – 7.в и Катрин Спасова от 10.а клас.        

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар