*
Борба с вредителите

ТРЪПКОМИР ТРЪПКОВ ОРГАНИЗИРАЛ НЕЛЕГАЛНИ ЗАЛОЗИ ЗА "ЧЕРНО ТОТО"?

|
ТРЪПКОМИР ТРЪПКОВ ОРГАНИЗИРАЛ НЕЛЕГАЛНИ ЗАЛОЗИ ЗА "ЧЕРНО ТОТО"?

За първи път българската прокуратура повдигна обвинение за "черно тото" и може да се стигне до осъдителна присъда. Става въпрос за организиране на хазартна дейност без разрешение и за залагания за развитие или краен резултат от спортно състезание. От Софийската градска прокуратура разкриха за ТV7 още подробности. Според проверка на екипа на телевизията обвиняемият носи рядко срещаното име Тръпкомир Тръпков. Той е организирал нелегални залози.

Във вторник стана ясно, че прокуратурата е разследвала за уреждане на мачове отборите на Левски, Литекс, Лудогорец, Черноморец, Монтана, Светкавица и Славия. Говорителят на Софийска градска прокуратура Руси Алексиев обяви, че има получени сигнали за уреждане на мача Монтана – Левски (0:3), игран на 11-ти март 2012 година. Сигналът за двубоя "Огоста" е подаден от УЕФА, приет от БФС и препратен към прокуратурата. По случая са били разпитани Константин Баждеков, тогавашният треньор на Левски Николай Костов и президентът на Монтана Замфир Замфиров.

Сигнали за манипулиране е имало и за мача на 29-ти март Черноморец – Светкавица (6:0). Сигналът обаче идва едва на 7 юли. Образувано е досъдебно производство срещу лице, което е обещало облага за уреждане на крайния резултат.

В Разград пък разследват мач с участието на Лудогорец - този срещу Светкавица (6:0) на 18 март 2012 г. Знае се също, че срещата Литекс – Калиакра също е сред разследваните.

От прокуратурата са проучили всички доказателства, след което са взели решение, че престъпление няма.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар