*

ТРАДИЦИОНЕН ПРАЗНИК СЕ ПРОВЕДЕ В СЕЛО БОТЕВО

|

Традиционен празник се проведе  в с. Ботево.

„Силно вълнение за всеки българин е да говори на дата като 22-ри септември. Денят, в който през далечната 1908 г., е обявена новата, независима европейска държава – България. Денят, който увенчава националните усилия от 19-ти век за свободна и независима България.

Независимостта е и висша гражданска ценност. Само общност от свободни граждани може да изрази и спечели национална кауза като независимостта. Вече на повече от едно столетие, изстраданата българска независимост е извор и основание за национално самочувствие.

В този тържествен ден нека изпълним душите и сърцата си с гордост от безценното дело на тогавашните българи! Нека си спомним за загиналите във войната с Турция и съюзниците през 1912 – 1913 г., в Първата световна война и в Междусъюзническата война, които продължиха да защитават спечелената независимост и възвеличаха с издигането на този паметник в центъра на село Ботево! Нека им бъдем достойни потомци, с умението сами да творим историята си!

Честит празник!“, каза в словото си към жители и гости на Ботево кметският наместник Соня Ненкова.

Да уважат празника дойдоха Тодор Алексиев – кмет на община Хайредин, Светла Петрова – председател на общинския съвет, кметове на кметства, общински съветници.

Празничната програма продължи с изпълнения на талантливите самодейци от НЧ „Просвета“ – Хайредин.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар