*
Борба с вредителите

ТОПЛИ ЗИМНИ ПАНТОФКИ

|
ТОПЛИ ЗИМНИ ПАНТОФКИ

Колкото и да е мека зимата, не можем да се разхождаме само по джапанки из къщи. Най-малкото за уют ни се ще да обуем нещо по топличко. А защо не и по-шареничко и по-свежичко? И по-нестандартно и по-точно като за нас?
Лека по лека идваме до идеята – Направи си сам. И затова се допитваме до любимата на много от нас книжарничка за художнически материали “Слънчоглед”, където разбира се продават всичко необходимо за едни весели, топли и леко шантави зимни пантофки.
Не че не можем да си направим и съвсем обикновени пантофки, но защо, като такива можем да си купим от всеки ъгъл.

Какво ще ни трябва за направата на зимни пантофки?
Стелки с избрания номер
По-дебел филц – в зависимост от това колко цветни искаме да са пантофките – купуваме един или повече различни цвята.

Филцът е наистина в разкошни цветове – слънчеви, топли и уютни. Предимството му, че е доста плътен, мек и наистина топли.
Трябват ви още игла с голямо ухо, конци и ножица – разбира се.

Очертаваме плата, според стелката и в зависимост от модела, който искаме да направим.
Изрязваме и зашиваме парчетата едно за друго.
И накрая идва най-веселата част – декорирането. Можете да не бродирате всяко елементче на ръка, а да лепите със силиконов пистолет – много удобно е и е много, много лесно. Мисля, че в скоро време трябва да напишем цяла статия – ода за силикона – защото приложението му е наистина “фантасмантагорично” – ако си нямате силиконов пистолет – непременно си купете – не е скъп, пък за всичко става.

В “Слънчоглед” продават и изрязани фабрично най-различни фигурки от филц – цветенца, сърчица и т. н., както и филцови топчета. Което ми напомня, че можете да направите пантофи за любимия със сърчица за св. Валентин, както и да прегледате темите за това как да направим мартеници от филц и бижута от филц.

Но разбира се на дневен ред са пантофите – защото времето все пак започва да се втвърдява и встудява и знаем, че най-важното е да пазим краката си топли.

Затова успех и ако сте се въодушевили да измайсторите сами филцови пантофки, ще се радвам да ни пратите снимки.


ОЩЕ ОТ "МОДЕРЕН ДОМ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар