*
Борба с вредителите

ТОДОР ЯНЧЕВ ПРЕД NOSTRABET: ЦЕЛТА Е КЛАСИРАНЕ ЗА ЕВРОПА, НА БЪЛГАРСКИТЕ ФУТБОЛИСТИ ИМ ПРЕЧИ ЛИПСАТА НА ПОСТОЯНСТВОТО

|
ТОДОР ЯНЧЕВ ПРЕД NOSTRABET: ЦЕЛТА Е КЛАСИРАНЕ ЗА ЕВРОПА, НА БЪЛГАРСКИТЕ ФУТБОЛИСТИ ИМ ПРЕЧИ ЛИПСАТА НА ПОСТОЯНСТВОТО

Източник на снимката: ЦСКА 1948

 

Наставникът на ЦСКА 1948, Тодор Янчев, даде ексклузивно интервю за Nostra Bet.com. Специалистът за пръв път ще има възможност да е старши треньор на отбор от елита на България, споделяйки, че вълнението е голямо, както и усещането за отговорност върху плещите. Бившият халф каза, че целта пред него е да класира „червените“ за Европа.

 

Младият треньор не пропусна да сподели и впечатленията си от последните изяви на националния ни тим. Янчев похвали работата на Младен Кръстаич и заяви, че България отново има талантливи играчи, но изтъкна, че липсата на постоянство винаги е проблематично и спъва развитието на младите ни играчи.

 

Здравейте, господин Янчев. Предсезонната подготовка вече е в ход. Какво е настроението в ЦСКА 1948?

 

Да, започна подготовката. Виждам амбиция и желание във всички играчи. Оттук насетне това е предпоставка за по-добра работа по време на лагера, както и за поемането на отговорност на терена.

 

Какви са целите до края на сезона след този толкова силен първи полусезон?

 

Целта е да се стигне за пръв път до участие в Европа. Пътищата са два – или през добро класиране в първенството, или през Купата на България.

 

За пръв път сте старши-треньор. Какви емоции преобладават у Вас с оглед на големия скок в развитието Ви като наставник?

 

Емоциите са положителни, дълго време се готвех за тази стъпка и дойде време сега да я направя. Доста съм щастлив, но и усещам огромна отговорност пред мен и се надявам да изпълня всички очаквания.

 

Какъв стил на игра може да очакваме от ЦСКА 1948, след като до момента пресата и офанзивния начин на игра бяха на почит?

 

Винаги, когато се бориш за нещо голямо, трябва да се играе офанзивно. При нас целите са високи, както казахме, така че ще се опитаме да играем добре, но и да побеждаваме, защото именно победите са най-важните във футбола.

 

В клуба работи и един Ваш добър познайник в лицето на Стойчо Младенов. Разговаряте ли и допитвате ли се за мнението на един от големите специалисти у нас?

 

Да, господин Младенов също е в клуба. Дълги години съм му бил помощник. Учил съм се от него и съм радостен, че съм имал възможност да попивам от него. Сега той заема друг пост в клуба, докато аз стартирам своя път в треньорството. Всеки си има своя роля и ще иска да постига максимума в нея.

 

Трансферите при Вас продължават да идват, както виждаме и през последните дни. На кои позиции ще търсите все още подсилване?

 

Виждате, че трансферната политика при нас е отворен процес. Привлякохме двама нови играчи, които са гледани и желани. Имаме и още набелязани състезатели, като имаме нужда от още попълнения. В хода на трансферния прозорец ще се опитаме да привлечем още състезатели, за което благодаря на ръководството, което прави всичко възможно, за да ни осигури всички условия за успех.

 

Между първия и втория полусезон се получи доста голяма пауза – цели 3 месеца. Как се отразява това на футболистите и тяхната форма?

 

Неведнъж играчите е трябвало да се справят с доста дълга зимна пауза. И аз съм бил футболист и знам отлично за какво става въпрос. Докато няма някаква нова система за първенството, то ще продължим да работим по този начин, за да се нагодим към сегашните условия. Свикнали са играчите да водят такъв тренировъчен лагер. При промяна на формата на първенството може да имаме и само една подобна подготовка, но това е в сферата на хипотезите, на този етап.

 

Бихте ли подкрепили евентуалната идея да се промени календара на шампионата, за да се играе във формат пролет-есен?

 

Идеята да се премести първенството във вариант пролет-есен се върти в пространството, но решението трябва да се вземе от футболния съюз. Необходимо е да се направи една преценка дали родните тимове ще са в оптимална кондиция по време на провеждането на европейските клубни турнири, затова въпросът вероятно не е за мен, а за хората в БФС.

 

Да завършим и с поглед към националния отбор. Премина една противоречива година, която все пак имаше успешен край. Какви са Ви впечатленията от работата на Младен Кръстаич?

 

Да, при Кръстаич има доста положителни резултати, които говорят за добрата работа на треньорското ръководство. Групата ни за Евро 2024 е доста тежка, действително, но всяко ново начало е сложно. Оптимист съм, особено с оглед на подмладяването на на националния отбор. Понякога може да се получават слаби мачове, но тенденцията е положителна и това е предпоставка да мечтаем за по-добро бъдеще в близко бъдеще.

 

Какво мислите за новата генерация играчи и има ли родни национали, които могат да стигнат до най-високото ниво?

 

Винаги през годините България е разполагала с талантливи футболисти и поколения, като цяло. Основният проблем винаги е бил липсата на постоянство, което води и до не дотам добрата реализация в дадени моменти на тези поколения. Имаме добри играчи, но след 1-2 хубави мача не се вижда постоянството, което би трябвало да върви във възходяща посока.

 

И за финал, господин Янчев – какво си пожелавате в личен и професионален план през идващите 12 месеца?

 

Пожелавам здраве както на нашите играчи, така и на всички хора в България, тъй като последните години бяха доста тежки. Що се отнася до професионалния план, бих се надявал да постигнем максимален брой победи, както и желаните успехи занапред.

https://nostrabet.com/todor-yanchev-tselta-e-klasirane-za-evropa/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар