*
Борба с вредителите

ТИБЕРИЙ ОТ БАНКЯ И КАЛИГУЛА СИ ГОВОРЯТ С ТРАКТОРИ НА ТЕЛЕВИЗИОННИЯ КОЛИЗЕУМ

|
ТИБЕРИЙ ОТ БАНКЯ И КАЛИГУЛА СИ ГОВОРЯТ С ТРАКТОРИ НА ТЕЛЕВИЗИОННИЯ КОЛИЗЕУМ

ИВО ИНДЖЕВ
http://ivo.bg

Търси се Дянков! Това нареди от студиото на Борисовата телевизия водещият Бареков от името на госта Бойко Борисов в пряко предаване, продължило колкото един пълнометражен филм, какъвто, признавам, не сме гледали при целия цирк на медийните салтоморталета през годините.

Усещането беше като за тандем между император Тиберий и младия Калигула („малкото ботушче”) - разгул на всепозволеността от позицията на властта! И машината за търсене на Дянков се завъртя, но без успех- въпреки обещанието на водещия, че ще бъде намерен.

Целта на търсенето беше Дянков да се извини пак на зърнопроизводителите. Така пожела Големият ботуш в рамките на дистанционен разговор с протестиращ зърнопроизводител, който непрекъснато се обясняваше в любов на Борисов, но кълнеше Дянков, че не се бил извинил. И водещият, точно като наперен побойник с батко си зад гърба, се хвърли в атака да изпълнява нареждането Дянков да бъде „изваден от среща” и да се извини в ефира на телевизията.

„Кажете на Дянков, че Борисов е наредил да се включи”, изкомандва Малкото ботушче от името на госта си, който явно нямаше нищо против да се забавляват за сметка на вицепремиера му (заповедта се отнасяше до сътрудниците на Дянков, от които се очакваше да му предадат заповедта, но нещо се туткат).

Обаче Дянков го няма…Знаят го къде е (става ясно от нервните помятания на водещия към неговите сътрудници, които трябвало да „го извадят от среща”), но не излиза като кукувичка от часовник да се изкука по волята на домакина на развлекателната програма!

Времето течеше и преливаше отдавна извън обичайните рамки на сутрешната програма. „Тоя хитър Дянков, къде е…Къде е продуцентът”, разгневи се водещият, обаче гостът му се подсмихна великодушно и го репликира, че Дянков работи, а не се крие. И мигом Малкото ботушче се преобрази доброжелателно: ”Ей, много е хитър този Дянков, ха-ха-ха”!

”Миро Найденов е на телефона”, обяви водещият фамилиарно. Включеният за коментар по телефона се оказа господин министърът на земеделието Мирослав Найденов, мобилизиран да помага за шоуто след като си поговориха в студиото с Големия ботуш за футбола, тениса, ракията, кака му на премиера и други подобни в рамките на предвиденото (както с оказа!) време от час и половина интервю с министър-председателя. Е, като не накараха Симо да се унижава, поне изчоплиха отнякъде Миро да се оправдава.

Накрая Малкото ботушче се съблече в студиото по риза (честна дума,не си измислям), за да покаже мускули (този път буквално) „щото той само ме бъзика….”, както се изрази самият Бареков, имайки предвид под „той” доволния от шоуто премиер, който пък го репликира: „ръчичките са ти като гума на бегач”! „Хе-хе-хе”, последва дружно самодоволство от шегичката в студиото.

В последните минути имаше и декларация на премиера, този пътсериозно: „Ше направиме магистрала „Тракия”, ше направиме метрото …” и т.н.

Имаше „пряк диалог между Бойко Борисов и тракторите” (уточнявам - не става дума за Трактора, стария съдружник на Борисов и сегашен обвиняем Алексей Петров с този прякор), които тръгнаха към София, обобщи за финал съблеченият водещ, обяснявайки по този начин защо предаваното е било час и половина: постижение, достойно за „рекордите на Ганьо”!

А междувременно по Нова телевизия бяха обявени социологически резултати, според които 60% от българите симпатизират на протестиращите от страната работници от БДЖ, зърнопроизводители и други съсловия. Това показва експресно проучване на МБМД, представено от Мира Радева. Но това е друга комедия, защото в също време мнозинството българи, цели 71 процента, не искат това правителство да си ходи.

Хляб (все още) има. Зрелищата се множат и удължават. Иде време и прасе да бъде заколено. Какво повече му трябва на нашенеца, седнал да зяпа ставащото на Колизеума!

Да, да – не бързайте да ме поправяте, че Колизеумът е бил построен по-късно от времето на Тиберий и Калигула. Но пък заслугата за този магистрален обект е предимно на Веспасиан - бивш генерал, добрал се до императорския пост и запомнен вече близо две хилядолетия с фразата, че парите (от таксите за тоалетните) не миришат. А тази аналогия ми се вижда по-важна в нашия случай.


ОЩЕ ОТ "БОДИЛИ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар