*
Борба с вредителите

ТАЙНИТЕ НА ВЕЧНАТА КРАСОТА

|
ТАЙНИТЕ НА ВЕЧНАТА КРАСОТА

За никой не е тайна, че всяка жена мечтае и иска да изглежда очарователно красива и съблазнителна на всяка възраст. И всяка жена е готова на всичко, за да постигне желаният резултат. Верни помощници в разкрасителния процес са разнообразните козметични продукти и средства. На първо място жената поставя грижите за лицето, краката, ноктите и кожата. Именно на тези места се отделя основно внимание. Нека се опитаме да разгадаем методите на жените, които полагат максимални грижи за себе си и за съхранението на своята красота.

Грижа за лицето
Грижата за лицето е една от най-важните "процедури" за всички жени от всяка възрастова група. Тя може да бъде разделена на няколко различни етапа - почистване, подхранване и тонизиране. Сутрешното и вечерното почистване на лицето е задължително и именно с тази процедура трябва да започнем деня. С премахването на прахта и другите вредни вещества ние ще позволим на порите да дишат свободно и ще подготвим кожата за по нататъшната и "работа". Следващ етап е подхранването. Почистената кожа може да усвои пълноценно всички витамини и подхранващи средства, които са необходими за подържането на красотата. В този етап се притичват на помощ подхранващите лосиони и маски. И накрая операция "лице" трябва да завършви с тонизиращи процедури. Сухата кожа се нуждае от влага, а мазната - обратното. И запомнете основното нещо - трябва не само да постигнете резултат, но и да го съхраните правилно и ефективно. Грижа за ноктите
Грижите за ноктите са не по-малко важни от грижите за лицето и краката. Имайте предвид, че всяка жена си има свои тайни за това как да подържа ноктите си красиви. Ето защо това е чисто индивидуална процедура и зависи от много личностни характеристики, но въпреки това съществуват и някои основни неща. Първо грижите за ноктите не се ограничават само с нанасянето на лак. Може да прозвучи малко странно, но те започват с правилно хранене. За да се радвате на красиви нокти вашето ежедневнно меню трябва да включва храни богати на витамин А и Е, както и калций. На второ място трябва да знаете, че красиви нокти не означава непременно дълги нокти. Оптималната дължина е не повече от половин сантиметър. Преди да започнете процеса по създаване на маникюра потопете пръстите си за няколко минути във ваничка с вода и резенчета лимон или втрийте в самите ноктите сок от червена боровинка.

Грижа за кожата
Кожата е защитна бариера на нашия организъм от вредните фактори на околната среда. Ето защо ежедневната грижа за кожата е изключително важна не само за да изглеждаме прекрасно, но и да имаме добро здраве. Правилните грижи ще предпазят кожата от свръхчувствителност, омазняване и изсушаване. За мазна кожа използвайте натурални масла, които възстановяват липидния баланс на кожата и я подхранват с всички необходими вещества. Сухата кожа се нуждае от специално подбрани увлажняващи средства. Чувствителната кожа е много деликатна и изиска специални грижи и козметика - масла и лосиони, които предотвратят раздразнения и възпаления.


ОЩЕ ОТ "ЗДРАВЕ И КРАСОТА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар