*
Борба с вредителите

ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВРАЦА

|
ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВРАЦА

В началото на сесията Симфониета Враца и средношколския хор на СОУ „Отец Паисий” изпълниха химна на Р България. Присъстващите на заседанието чуха едно от най-знаковите произведения на Христо Ботев – „Жив е той” в изпълнение на актьора Петко Петков. На всички гости на Тържествената сесия бе представен и филмът за Враца на РТВ „Вестител” – Българският Стоунхендж, който спечели грамота за принос в развитието на туристическата реклама от 8-мия фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа” в рамките на 9-тото международно туристическо изложение „Културен туризъм” – Велико Търново през април тази година. Режисьор на филма е Румяна Попова.
След тържественото слово на председателя на Общински съвет – Враца инж. Петя Аврамова и кмета на Община Враца инж. Николай Иванов, ученици от IX и X клас на СОУ „Христо Ботев” представиха историята на площад Христо Ботев - "Градският площад във Враца от "сахат - мейданя", през "Цар Освободител" до "Христо Бoтев". Материалът е изготвен от учениците в хуманитарна паралелка, профил „История и цивилизации” с ръководители Мая Антова и Зоя Йончева.
На Тържествената сесия официално бяха връчени от инж. Петя Аврамова плакетите на почетните граждани на Враца и на носителите на Наградата на Враца.  Званието „Почетен гражданин на Враца” получиха Димитър Асенов – Дидията – посмъртно, инж. Войслав Бубев и проф. д-р. мед. Панайот Танчев. Наградата на Враца в размер на 1 000 лв. беше връчена на доц. д-р Йорданка Манкова и театрална група ТЕМП.
Приветствия по повод празника на Враца отправиха гости от побратимените с Враца градовe: гр.Бор,  Сърбия; гр.Вилньов-льо-Роа, Франция и гр.Франкфурт на Одер, Германия, Автономна област Нитра, Словакия и Окръг Долж, Румъния.      


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар