*
Борба с вредителите

СТРАСТИТЕ В БСП МОНТАНА СЕ РАЗГАРЯТ

|
СТРАСТИТЕ В БСП МОНТАНА СЕ РАЗГАРЯТ

Председателят на БСП - Монтана Емил Константинов обвини Изпълнителното бюро на партията в пропаганда за Сергей Станишев. Поводът за изявлението е отменянето на две отчетно-изборни събрания. Валери Жаблянов - от организационния отдел на БСП, обявил по телефона за невалидни събранията на клубовете „Медик" и „Здраве" след като се разбрало, че присъстващите не носят членските си карти.

Преди две седмици 150 души в подписка до „Позитано" 20 обвиниха лидера на БСП - Монтана Емил Константинов, че манипулира отчетно-изборната кампания и създава кухи структури, които да му осигурят преизбирането и подкрепа за Георги Първанов на националната конференция. В резултат на подписката от Изпълнителното бюро се разпоредиха за нови събрания в основните партийни организации и клубовете в Монтана. От централата бе назначена комисия, която да подпомага провеждането им. В комисията влизат двама народни представители - Михаил Миков и Янаки Стоилов.

Емил Константинов обвини комисията, че търси всякакви формални и неформални поводи за обявяване на събранията за нелегитимни. Според него изпълнителното бюро на БСП узурпира партията, води война с местните структури и предприема наказателни акции към организациите, подкрепящи Георги Първанов.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар