*
Борба с вредителите

СТРАШНИ ЕКСПЕРТИ ОДОБРЯВАЛИ ПРОЕКТИТЕ НА ФОНД "НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ"

|
СТРАШНИ ЕКСПЕРТИ ОДОБРЯВАЛИ ПРОЕКТИТЕ НА ФОНД "НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ"

Разпоредителка от драматичен театър в столицата, секретарка на политическа партия, както и мъж със средно специално образование са трима от 6-членна комисия от главни експерти, отстранили още на входа 628 от 1094 кандидатстващи научни предложения.
Решили са съдбата на учените още преди разглеждането по същество в конкурса от последната сесия на фонд "Научни изследвания" на министерството на образованието.

Това показа проверката на инспектората на Министерския съвет, назначена от премиера Бойко Борисов, разкриват от образователната комисия в парламента. В доклад от 101 страници са разнищени редица нарушения, заради които изхвърчаха министърът на образованието Сергей Игнатов, шефът и управителят на фонда.

Тримата посочени експерти от комисията, сред които и театралната разпоредителка, са част от комисията по административно несъответствие на проектите и изобщо не отговарят на изискванията за нужен 3-годишен професионален опит.

Скандален момент в доклада е фирма, която е регистрирана в 10,23 часа, а е подала заявление за конкурс с тема Млечен път в 15,30 часа.

Според организаторите на протеста за неуредиците във фонда, фирма за производство на кашкавал и бръснарница също печелили проекти от научния фонд. Както БЛИЦ съобщи, уредила се дори фирма за опаковка на музейни експонати, собственост на преподавателка от НБУ, която получила 300 000 лева за допитване сред хората на въпроса какво им е отношението към музейното дело./БЛИЦ


ОЩЕ ОТ "ПОЛИТИКА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар