*
Борба с вредителите

СТАРТИРАХА КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНИТЕ ТЪРЖЕСТВА В БЕЛОГРАДЧИК

|

В Белоградчик стартираха Коледно-новогодишните празненства. За най-малките жители на града – възпитаниците на ОДЗ „Иглика” и учениците от Начално училище „Васил Левски”, в Младежкия дом бе представен Коледен спектакъл на Държавен куклен театър – Видин. Той бе посрещнат с много приятни емоции и весели преживявания от малчуганите.
Гост на празника бе кметът на общината Борис Николов, който приветства всички присъстващи и пожела на малки и големи здраве и късмет, много топлина и уют във всеки дом и още по-големи успехи през новата 2013 година.
Тук бе и добрият старец – Дядо Коледа, който връчи подаръци на децата, осигурени от кмета на общината и с любезното съдействие на фирма „Иванов и Нешев Комерс”ООД – Видин.
След края на тържеството, неговите участници се събраха на централния площад, където по традиция и специална церемония тържествено бяха запалени светлините на елхата.
Тези дни предстоят и други Коледно-новогодишни тържества. На 19 декември ще бъде представена сборна програма на Детски комплекс, на следващия ден в Младежки дом-Белоградчик ще гостува ансамбъл „Дунав”-Видин. На 21 декември от 14 часа е Коледното тържество в село Салаш. Същият ден, един от най-хубавите и светли празници в живота на българина ще бъде отбелязан от учениците на Основно училище „Васил Априлов” – Рабиша и възпитаниците на ДДЛРГ „Надежда” и Преходно жилище в Белоградчик.
Тази седмица в града ще се състоят и традиционните коледни турнири по волейбол и футбол на малки врати.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар