*
Борба с вредителите

СТАНИСЛАВ АНГЕЛОВ ПРЕД EFIRBET: ЛУДОГОРЕЦ ОБЕЗКЪРВЯВА ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ПОЯВИ НА РОДНИЯ ФРОНТ

|
СТАНИСЛАВ АНГЕЛОВ ПРЕД EFIRBET: ЛУДОГОРЕЦ ОБЕЗКЪРВЯВА ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ПОЯВИ НА РОДНИЯ ФРОНТ

Станислав Ангелов - Пелето е част от един от най-силните отбори на Левски в историята, който достига до ¼-финал за Купата на УЕФА и става първият наш тим, участвал в групите на Шампионската лига. Със „сините“ Ангелов е трикратен шампион на България, четири пъти носител на Купата и два пъти на Суперкупата.

В интервю за Efirbet.com Станислав Ангелов коментира мрачното настояще на Левски и изразява мнение какво трябва да се направи, за да произвеждаме футболисти и защо Лудогорец е загубил игровия си блясък.

Г-н Ангелов, само тежкото финансово положение ли е причина за нулевия сезон на Левски?

-       Финансовото състояние оказа сериозно влияние, но все си мисля, че имаше възможност за по-добро представяне и за по-предно класиране.

Напролет в някои мачове се видяха и хубави неща в играта на Левски. Има ли основа, върху която да се надгражда?

-       Не смятам, че има, защото няма ядро. Налагат са млади играчи, но те още не се напълно готови, не са изградени, за да съставят това ядро и ако се стоварят всички очаквания върху плещите им, може да им се повлияе негативно на израстването.

Имате ли усещане, че Левски не случи на чужденци?

-       Левски не за първи път не случва на чужденци. Но не мисля, че парите са определящи, тъй като се знае, че когато се привлича чужденец, той трябва да превъзхожда българите в състава. Има си хора, които отговарят за селекцията, те трябва да поемат отговорността.

Могат ли младите да тласнат Левски нагоре?

-       Те имат страхотни качества, но трябва да има вяра и търпение към тях, и да се подкрепят, за да продължават да се развиват във вярната посока и да се доизграждат.

Наско Сираков е силна фигура. Ще успее ли извади Левски от кризата?

-       Сам човек, колкото и голяма личност да е, не може да се справи. Нужни са екип и организация. Наско е далновидна личност и знае какво трябва да прави. Сигурно е, че има план.

Разговарях и с други бивши играчи на „сините“, които смятат, че след като на първо място е погасяването на задълженията и отборът не може да си постави високи цели, е по-добре да го води български треньор? 

-       Какво значи да няма цели? ЦСКА също няма, но българин им е треньор. Левски винаги трябва да има сериозни цели, без значение в какво състояние се намира, и щом най-големите му успехи са постигнати с български треньори, може да се заложи на българин.

Кое е по-правилно в момента – Левски да продължи да изчиства дълговете, но да участва на олимпийския принцип в първенството или да обяви несъстоятелност и задълженията да отпаднат?

-       Не мога да приема да се заличи историята, а доколкото съм запознат, дори и при несъстоятелност ще има дългове и трябва да се изготви оздравителен план. Не бива само да се оправдаваме с финанси и задължения. Левски разполага с качествата и възможностите да си поставя и постига по-високи цели и в това състояние, защото е голям клуб и голямо име.

Г-н Ангелов, хареса ли Ви отминаващото първенство?

-       Хареса ми първенството, имаше интересни мачове. Аз съм за този формат, ВАР също влезе и ще е от помощ.

Нормално ли е обаче да се вземе решение дали ще има изпадащи или не след края на сезона?

-       Има си хора в БФС, които вземат решенията. Неприятно е, че един ден вземат едни решения, а после ги отменят. Но тези, които го правят, носят и отговорността. Сега обаче в БФС са се събрали хора, които не управляват правилно и професионално, и това не е добре за родния футбол.

Отбори като Локомотив (Пд) и Арда са светъл лъч в българския футбол, но защо качеството продължава да е ниско?

-       Хубаво ще е, ако има повече такива отбори в провинцията като Локо и Арда. Иначе, за да се повиши качеството, трябва да се произвеждат футболисти, да се инвестират време, търпение и пари в млади български играчи, за да се доизграждат. Не трябва само да разчитаме на чужденци, които идват и си тръгват, а някои печелят от тях.

Как ще обясните една неприятна тенденция – имаме кадърни юноши, които правят фурор в своята възраст, но когато стигнат до мъжете, спират да се развиват или приключват с големия футбол?

-       Това е проблем на хората, които работят с тях. Структурната организация и регулационните планове не са изрядни. Наредбата също не е устроена така, че да се работи правилно с младите и да се развива докрай техния потенциал.

Защо от години при Лудогорец има отстъпление в играта, а никой не успява да го детронира?

-       Лудогорец се е самоизолирал и обезкървява всеки, който се появи на родния фронт. Липсата на конкуренция му пречи да поддържа постоянно добро игрово ниво и това се отразява на представянето му в Европа. Лудогорец беше по-силен, когато ЦСКА и Левски бяха по-силни, поставяха го под напрежение и му оказваха по-сериозна съпротива.

Националният отбор вече се обновява. Какви трябва да са реалните ни очаквания до края на световните квалификации и следващите за европейското?

-       Трябва да снижим гордостта си и да започнем от най-ниското ниво. Да се налагат търпеливо и внимателно младите, но да не се прибързва с тях, тъй като ще рискуваме да ги унищожим. Трябва и постепенно да се надгражда.

https://efirbet.com/stanislav-angelov-ludogorets-obezkarvyava-vseki-koito-se-poyavi-na-rodniya-front/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар