*
Борба с вредителите

СРЕЩА ДИСКУСИЯ С ЕВРОДЕПУТАТА АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ СЕ ПРОВЕДЕ В ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“

|

„Европейският съюз и българският национален интерес“ бе темата на срещата дискусия с члена на Европейския парламент Ангел Джамбазки, която се състоя в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

По време на срещата си с ректора проф. д-р Николай Марин г-н Джамбазки благодари за отправената покана и подари на университета Албум-алманах „Македония“.

„Смятам, че за 10 години в Европейския парламент дадох пример и знак как се отстояват позиции по редица теми: като започнем от темата Македония, заради която се занимавам с политика, минем през несправедливия пакет „Мобилност“ и достигнем до борбата за запазване на енергийната сигурност на България, като се противопоставях на т. нар. „Зелена сделка“, заяви евродепутатът и допълни, че българските политици трябва да работят за това да се чува гласът на България в обединена Европа. 

Във фокуса на дискусията бе приемането в Шенгенското пространство,  двойният стандарт, прилаган към България и Румъния и как това се отразява на българския бизнес.

Сред дискутираните теми бяха и нелегалната миграция, налаганите джендър политики, войната в Украйна, несигурността в Западните Балкани и Близкия изток.

 „На европейско ниво, интересът на младите към политическите процеси нараства, а това означава и още по-голяма отговорност към техните интереси, към техните виждания“, каза в края срещата г-н Джамбазки и благодари на студентите за ползотворната дискусия.

Гости на събитието бяха заместник-ректорите на Югозападния университет, деканът на Факултета по педагогика доц. д-р Янка Стоименова, заместник-деканът доц. д-р Даниела Томова, заместник-деканите на Правно-историческия факултет доц. д-р Николай Попов и доц. д-р Диана Велева, студенти, преподаватели и докторанти.

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар