*
Борба с вредителите

СПОРТЕН ПРАЗНИК В НОВО СЕЛО

|
СПОРТЕН ПРАЗНИК В НОВО СЕЛО

Златната есен избра Клубът на пенсионера в Ново село, за да проведе своя спортен празник. Той ще се открие от 10 часа. В организацията на празника участва и Общинското физкултурно дружество.

Открай време физкултурата и спорта се тачат в селото. Запазено е знамето на колоездачното дружество, изработено през 30-те години на миналия век. Ново село има своите върхови постижения в републиканското футболно първенство през 1958 год., в републиканското първенство по баскетбол за ученици през 1974 год. Новоселяни се гордеят и с последните успехи на своите потомци-бронзова медалистка от световното първенство по самбо, проведено преди седмица стана Ивелина Емилова.

Стадионът е подготвен да приеме всички желаещи от третата възраст. Организационният комитет е изработил спортната програма за деня. В нея влизат състезания по колоездене, канадска борба и спортни игри- щафета, теглене на въже. Повече от 50 души са се записали за участие в спортния празник. Най-възрастният състезател Харалампи Ангелоев вече е навършил 80 години. На младини е участвал във футболния отбор на Ново село- "Славия". Организаторите са включили и една стара новоселска игра "Укол" /Кръг/. Тя развива бързина, ловкост, съобразителност, точен удар. Играе се от два отбора с топка, изработена от парцали. Очертава се голям кръг, в който стои единият отбор. Топката се намира в един от играчите на втория отбор, който обикаля около кръга. Всеки играч имитира, че е скрил топката под мишницата си. Когато играчът с топката хвърли и удари противников играч, удареният излиза от играта. Печели отборът, останал с повече играчи в края на състезанието.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар