*
Борба с вредителите

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА “СВ. МИНА” ВЪВ ВЪРШЕЦ ПОЧЕТЕ СВОЯ ПАТРОН

|
СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА “СВ. МИНА” ВЪВ ВЪРШЕЦ ПОЧЕТЕ СВОЯ ПАТРОН

В християнския църковен календар 11 ноември е отреден за честване Деня на Св. Мина, ето защо на този ден Специализирана болница за рехабилитаиця “Св. Мина” – гр. Вършец отбеляза патронния си празник.

На тържеството присъстваха Бистра Георгиева - директор на РЗОК - гр. Монтана, пациенти, служители от лечебното заведение, жители на град Вършец - приятели на болницата.

Патронният празник бе открит с приветствие от директора на Специализираната болница за рехабилитаиця доц. д-р Антон Савов, който преди 7 години лично предлага пред Съвета на директорите на “СБР – Национален комплекс” ЕАД филиалът във Вършец да носи името на този светец.

Свети Великомъченик Мина Котуански е известен чудотворец и се счита за покровител на семейството. Освен това той се смята за патрон и покровител на всички народни лечители, знахари, войни, както и на хората, поели на дълъг път. Свети Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на Светеца за здраве на децата си, за радост и благополучие на дома.

Тържествен водосвет бе отслужен от енорийския свещеник на гр. Вършец свещеноиконом Петко Балджиев.
Служителите на болницата получиха поздравителен адрес от от д-р Александър Семков - изпълнителен директор на "СБР-НК" ЕАД гр. София с благодарност за положените усилия и съдействието на целия екип за съхраняване традициите на филиал Вършец, с пожелание за здраве, просперитет и успехи в професионалната дейност и увереност, че реализираните идеи, професионализма и усърдието на персонала ще допринесат за успешното развитие на здравното заведение.

Неотдавна болницата се сдоби с голяма осветена икона с образа на Св.Мина, специално поръчана от доц. Савов и изработена от иконописката Таня Рашева – Ганева от София. Иконата е поставена в параклиса, намиращ се на партера на болницата, в който лекуващите се от цялата страна пациенти отправят молитвите си към Светеца да ги закриля и да върши чудеса.

Повече от половин век без прекъсване болницата за рехабилитация във Вършец приема пациенти от цялата страна, дарява изцеление, сили и бодрост, възвръща усмивки и надежди. Тя работи целогодишно и разполага с богата балнеологична база, съвременни методи и технологии на лечение, изцяло обновени душова катедра, минерален басейн и обособен СПА център.

Санаториумът е част от веригата специализирани болници за рехабилитация - "Национален комплекс" и предлага прекрасни условия за съчетание на балнеолечение и отдих. Приемат се пациенти, насочени от лекуващия лекар или съответните специалисти с медицинско направление за лечение и рехабилитация. Болницата приема пациенти и по програмата на Националния осигурителен институт.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар