*
Борба с вредителите

SOS ЗА ФУТБОЛНИЯ "БОТЕВ" ВРАЦА

|
SOS ЗА ФУТБОЛНИЯ "БОТЕВ" ВРАЦА

Безпрецедентна подписка върви от няколко дни във Враца. Футболните привърженици на "Ботев" настояват за намесата на държавата, за да оцелее отборът в "А" група. Феновете издигнаха транспаранти по време на домакинския мач срещу "Славия", като така призоваха за помощ министър председателя Бойко Борисов. С този акт запалянковците стартираха конкретната дейност по събирането на подписи, които се надяват да внесат в Министерския съвет. Съдействие декларацията да стигне до правителството е обещал президентът на ПОФК "Ботев" Чавдар Атанасов.
В декларацията, която също ще бъде внесена, се настоява за намесата на държавата при бъдещо финансиране на отбора, за да може той да оцелее в "А" група. Привържениците на "Ботев" се надяват, че премиерът ще се сети за даденото от него обещание на 1 май миналата година, когато на юбилейното тържество по повод 90-годишнината от създаването на врачанския клуб обеща пари за основен ремонт на градския стадион, оборудването му с електрическо осветление и поставянето на ново електронно табло. Първоначално гаранция за отпускането на пари даде и финансовият министър Симеон Дянков, който поиска план-сметка от шефовете на "Ботев". В края на миналата година вицепремиерът Дянков потвърди ангажимента на държавата, като обеща поисканите около 1 400 000 лева да бъдат предвидени в бюджета за 2012 година. Остава обещаното да стане факт- надяват се врачанските фенове...

ДЕКЛАРАЦИЯТА:

Уважаеми господин Борисов,
Ние, феновете и ветераните на ПОФК "Ботев" Враца, както и всички врачани, които милеят за футбола в града ни, се обръщаме към Вас с призив за помощ. "Ботев" Враца е футболен клуб с 90-годишна история. От нашия клуб за големия футбол са тръгнали много големи футболисти и не един футболен гранд си е тръгвал с наведена глава от стадион "Христо Ботев". Не са малко на брой случаите, когато шампионската титла на България се е решавала на врачанския стадион.

Въпреки славната си история, отборът ни дълги години беше принуден да стои извън професионалния футбол. Благодарение на усилията на ръководството и футболистите на "Ботев" Враца, ръководството на Община Враца, феновете на отбора и с Ваша помощ, през миналата година нашият отбор се върна там, където му е мястото- във футболния елит на България. Отново благодарение на осигуреното с Ваша помощ финансиране ПОФК "Ботев" Враца се утвърди в "А" група през изминалия полусезон и показа, че ще играе съществена роля в класирането на шампионата. В момента "Ботев" Враца е млад отбор, с голям потенциал и вярна многохилядна публика. Той заслужава да бъде сред българския футболен елит и да радва почитателите на този спорт не само във Враца, но и в цяла България. Средствата, с които "Ботев" Враца разполага, обаче не са достатъчни за издръжката на футболен клуб в "А" професионална футболна група.

През последните 2 години Вие и българското правителство показахте, че съдбата на българския футбол и българския спорт не ви е безразлична. Показахме, че държавата може да бъде не само мащеха, но и партньор на спорта и че за проблемите на футбола и футболните клубове най-накрая има чуваемост. За това всички ние, които обичаме футбола във Враца, се обръщаме с молба за съдействие и помощ за осигуряване на финансиране на ПОФК "Ботев"- гордостта и любовта на Враца. Враца заслужава да има отбор в "А" група. "Ботев" показа добра организация и сърцата игра и нека присъствието му в елита зависи от спортните качества.

С уважение,
Цялата врачанска общественост


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар