*
Борба с вредителите

СОЛИСТ ОТ „ЛА СКАЛА“ ГОСТУВА НА СИМФОНИЕТА-ВРАЦА В КОНЦЕРТА „НЕПОЗНАТАТА ГЕРМАНИЯ“ НА 30-ТИ НОЕМВРИ ОТ 19.00Ч.

|
СОЛИСТ ОТ „ЛА СКАЛА“ ГОСТУВА НА СИМФОНИЕТА-ВРАЦА В КОНЦЕРТА „НЕПОЗНАТАТА ГЕРМАНИЯ“ НА 30-ТИ НОЕМВРИ ОТ 19.00Ч.

Тази седмица, Врачанските симфоници посрещат цигуларя и виолист Дучо Белуфи, който е част от групата на първи цигулки в легендарни оркестър на Театър „Ла Скала“ в Милано, от 1997г. насам.

Ще имаме възможността да се насладим на майсторските му изпълнения на К. Щамиц – Концерт в ре мажор за виола и оркестър, оп. 1 и П. Хиндемит – „Траурна музика“ за виола и оркестър (премиера за гр. Враца), заедно със Симфониета-Враца, под диригентската палка на Христо Павлов.

В програмата на концерта „Непознатата Германия“ на 30-ти ноември от 19.00ч. в градската зала, ще чуем още: Л. Шпор – Симфония № 1 (премиера за България).

Билети и информация, на касата в Билетен център "Гъбката", т. 0896718303, 0899827060.

 

 

Дучо Белуфи – цигулар и виолист, завършва цигулка в Милано при Феличе Кузано. След това завършва Консерваторията в Женева под ръководството на Корадо Романо. В Музикалното училище във Фиезоле учи камерна музика при Норберт Брайнин, Стеван Георгю, Дарио Де Роза и Томас Брандис. Учи струнен квартет при Франко Роси.  През 1997 г. той печели Международния конкурс в Театро „Ла Скала“, завършвайки на първо място сред допуснатите кандидати, позиция която заема и до днес. Завършва виола с отличие през 2008 г. под ръководството на Нобуко Имаи в Сион и Уилфред Стреле в „Моцартеум“ в Залцбург. През същата година печели Конкурса за прима виола в Театър Сан Карло в Неапол. През 2009 г. печели прослушванията като водач на виолите в Кралския шотландски национален оркестър в Глазгоу, а през септември 2011 г. в Лондонския филхармоничен оркестър.

След това е поканен да си сътрудничи с Camerata Ensemble към Берлинската филхармония. През 2012 г. той се класира като първа виола) в оркестъра на Арена ди Верона. През 2014 г. печели позицията на Прима Виола Солист в Театър Лисеу в Барселона. Като виолист е свирил и записвал квартети с флейта на Моцарт с Франко Гули и сър Джеймс Голуей, изнасял е концерти със Салваторе Акардо в струнен квинтет.

 

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар