*
Борба с вредителите

СМЯНАТА НА БЕЗАЛКОХОЛНИТЕ С ВОДА НАМАЛЯВА РИСКА ОТ ДИАБЕТ И СЪРДЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

|
СМЯНАТА НА БЕЗАЛКОХОЛНИТЕ С ВОДА НАМАЛЯВА РИСКА ОТ ДИАБЕТ И СЪРДЕЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Пиенето на вода вместо безалкохолни напитки може рязко да намали опасността от развитие на диабет от втори тип, установиха американски учени.

Изследователи от университета в Харвард в САЩ откриха ново доказателство, според което замяната на подсладените със захар напитки с вода може да доведе до отслабване и помага за намаляване на опасността от диабет тип 2 със 7%.

"Има убедително доказателство, че честата консумация на подсладени напитки се свързва с повишена опасност от наднормено тегло и диабет. На път сме да докажем, че тези напитки увеличават и опасността от сърдечни заболявания", обясни професор Франк Ху от Харвардското училище по обществено здраве.

"За да намалим опасността от затлъстяване и от кардиометаболични заболявания, е важно да ограничим потреблението на подсладени напитки и да ги заменим с по-здравословни като водата и чай или кафе без захар", допълни той, цитиран от агенция БГНЕС.

Диабетът увеличава опасността от сърдечно заболяване с пет пъти. С течение на времето той може да предизвика проблеми със зрението и да увреди нервите, което води до язви на краката.


ОЩЕ ОТ "ЗДРАВЕ И КРАСОТА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар