*
Борба с вредителите

СЛЕД ЕКШЪН ЗАЛОВИХА КОНТРАБАНДИСТ С 269 200 КЪСА НЕЛЕГАЛНИ ЦИГАРИ

|
СЛЕД ЕКШЪН ЗАЛОВИХА КОНТРАБАНДИСТ С 269 200 КЪСА НЕЛЕГАЛНИ ЦИГАРИ

Иззети са 269 600 къса нелегални тютюневи изделия и незаконен пистолет, съобщава МВР.
Служители от сектор БОП–Видин и ГПУ–Брегово предприели вчера съвместна операция, при която е предотвратен контрабанден внос на акцизни стоки през “зелена граница”. Задържан е трафикантът – гражданин на Сърбия.
Около 18.40 часа наблюдаващите екипи забелязали джип „Форд” с немска регистрация, който преминал сръбско-българската граница в района на 13-а пирамида. Автомобилът заобиколил видинското с. Косово от северната му страна и излязъл на пътя, водещ към с. Ракитница. Там граничните полицаи опитали да го спрат със стоп-палка и лента с шипове, поставена на пътя. Шофьорът обаче не се подчинил и минал през шиповете. Група за блокиране тръгнала след него с „Ланд Роувър”. Близо до дълбоко дере шофьорът изоставил джипа с три спукани гуми. Слязъл от него с бронежилетка и започнал да размахва метален прът пред приближаващите го гранични полицаи. Служителите на реда стреляли два пъти предупредително във въздуха със стоп-патрони.
Контрабандистът хвърлил пръта и хукнал да бяга. Скоро бил настигнат и задържан. Той е без документи, по негови данни е сръбски гражданин – Н.Х./37 г./. На мястото пристигнали експерти от ГПУ-Брегово и ОДМВР-Видин. При огледа в автомобила са открити общо 13 480 кутии или 269 600 къса цигари със сръбски акцизен или без бандерол: – 4480 кутии от марка “LD 100s” – син;- 6000 кутии “LD 100s” – червен. Без акцизен бандерол са 3000 кутии „МERLIN SLIM 100s”. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 279 и чл. 242 от НК под наблюдението на Окръжна прокуратура – Видин.
В хода на продължилите процесуално-следствени действия, днес при повторен оглед на мястото на задържането на контрабандиста, бе открит и незаконно притежаван пистолет „Браунинг“ калибър 7,65 с 8 боеприпаса за него , за който се предполага че е на Н.Х. В процеса на работа са изяснени и негови контакти с жители от региона, които се занимават с контрабанда на цигари. Работата по разследването продължава.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар