*
Борба с вредителите

СИНЯ ЗОНА СКОРО И ВЪВ ВИДИН

|
СИНЯ ЗОНА СКОРО И ВЪВ ВИДИН

Синя зона за кратковременно платено паркиране ще бъде въведена най-късно до 15 септември във Видин, съобщиха от видинското кметство. Тя ще обхване идеалния център на града, улиците "Дунавска", "Цар Симеон Велики", "Акад. Стефан Младенов", "Райна Княгиня", "Хан Аспарух" и част от улица "Широка".

Около 1000 паркоместа ще могат да бъдат използвани след изпращане на SMS, съдържащ номера на автомобила. Паркирането в Синята зона ще струва 1 лев на час, като един автомобил ще може да престоява не повече от два часа на едно паркомясто. Предвидени са и служебни абонаменти - 50 лв. месечно за фирми и институции. Хората в неравностойно положение ще имат възможност да ползват безплатно по 2 места на паркинг.

Община Видин ще предостави гратисен период от 30 дни, в рамките на който няма се налагат санкции на нарушителите, за да може видинчани да свикнат с промените. Това ще стане паралелно с въвеждането на изцяло нова организация на движението в града, включително и обособяване на централни улици с еднопосочно движение. Забранява се и движението на превозни средства с животинска тяга в централна градска част, както и в повечето от кварталите във Видин.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар