*
Борба с вредителите

ЩЕ ВЪЗВРЪЩАТ СЛАВАТА НА ВИДИНСКАТА ТЕЖКА АТЛЕТИКА

|
ЩЕ ВЪЗВРЪЩАТ СЛАВАТА НА ВИДИНСКАТА ТЕЖКА АТЛЕТИКА

Във Видин преди няколко месеца бе учреден нов спортен клуб по вдигане на тежести – „Бонония 1959″. С подкрепата на Българската федерация по вдигане на тежести бе оборудван тренировъчен салон в спортна зала „Фестивална“.
На скромна церемония състезателите днес получиха чисто нови спортни екипи с емблемата на клуба. Дарението осигури председателят на СКВТ „Бонония 1959″ Наско Начов.

„С каквото имам възможност ще помагам. Ще участваме на състезания. Искам достойно да представим Видин.„, каза Наско Начов.

На церемонията присъства и заместник кмета на Община Видин Борислава Борисова, която връчи на състезателите новите екипи.

„Желая ви преди всичко да сте здрави, много успехи и да представите Видин на нужното ниво.“, заяви Борислава Борисова.

Първият български световен рекордьор по вдигане на тежести и участник в Олимпийски игри – видинчанинът Богомил Петров също поздрави младите тежкоатлети и съобщи, че работи върху книга, посветена на 65-годишнината на видинската школа по вдигане на тежести.

Старши треньорът на клуба по вдигане на тежести „Бонония 1959″ Петко Миков заяви, че амбицията му е да възвърне славата на видинската тежка атлетика.

„Съзнаваме каква отговорна задача стои пред нас. Ръководството на клуба се е заело много сериозно да възстанови славата на видинската тежка атлетика и ще положим всички грижи за възстановяването на тази слава.„, каза Петко Миков.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар