*
Борба с вредителите

"ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО ЗА ВСИЧКИ" КАМПАНИЯ ПО ПРИЕМНА ГРИЖА В КОЗЛОДУЙ

|

С много настроение и усмивки протече кампанията по приемна грижа на Община Козлодуй “Щастливо детство за всички”. Десетки граждани се събраха на площада в центъра на града на 3 октомври, провокирани от звуците на детски песнички и думите на младежите, доброволци на кампанията. “Приемните родители носят стабилност, любов и разбиране за детето в труден за него и семейството му момент”, “Не всеки може да стане приемен родител, но всички можем да ги подкрепим в усилията им”. Тези и други лозунги се чуваха от сцената, украсена с балони и плакати. С желание и вдъхновение младите доброволци, подкрепени от Община Козлодуй, положиха усилия да приобщят институции, организации и медии към инициативата, целяща популяризиране на услугата „Приемна грижа” и увеличаване на приемните семейства в общината. В следобедните часове родители и деца се включиха в занимателните кътове за игри, малчуганите творяха своите мечти върху асфалт, а по-големите каки и батковци рисуваха “Щастливото детство за всички” на откритото арт-ателие, организирано от ОДК. Къщи и слънца – това бе представата за щастливо детство, лъхаща от рисунките на децата. За своето старание всеки получи удостоветение за участие в кампанията.

Всички присъстващи имаха възможност да получат допълнителна информация за професията “Приемен родител” от социалните работници по проект “И аз имам семейство”, както и да получат брошури, разработени специално за кампанията от Център за обществена подкрепа, гр. Козлодуй.

Организаторите от Община Козлодуй благодарят на младите хора, доброволци по кампанията, за ентусиазма, с който приложиха на практика наученото по време на семинарите по приемна грижа, организирани от БМЧК-Враца; на всички граждани, които се включиха в проявата; както и на партньорите: Център за обществена подкрепа, Обединен детски комплекс, Народно читалище храм-паметник “Христо Ботев”, Рекламна къща “Пауни”.

Творбите от ателието, както и други моменти от кампанията, ще бъдат включени в рекламно портфолио, което ще се използва за популяризиране на приемната грижа и занапред.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар