*

ШЕСТ ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ЗА МОДАТА

|
ШЕСТ ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ЗА МОДАТА

Смятате ли, че знаете много за модата? Тук са шест странни, но забавни факти за модата.
Интересно да погледнем назад в историята на модата и да видим как модни тенденции са се променили. Въпреки че много хора мислят модата за лекомислена, тя наистина е огледало на това, което обществото ни иска да представят. Ето някои малко странни факти за мода, които може би не знаете:

1. Функция на копчетата в края на ръкавите
Питали ли сте се някога защо има копчета по краищата на ръкавите на сакото. Според информация, предавана през вековете, Наполеон Бонапарт наредил,копчетата да бъдат пришити към ръкавите на якетата, за да спре досадния войнишки навик на избърсване на течащ нос в ръкавите на якетата.
2. Какво прави т. Vintage?
Часта от облеклото наречена Vintage датира от 1920 до 1960. След тази дата, елементът се счита за ретро.
3. Изобретяването на сутиена
Може те ли да повярвате, сутиенът не е патентована до 1914? Сутиен е създаден от младият Мери Фелпс част от хайлайфа на Ню Йорк, на коята и дотегнало да носи камизола, когато носела дантела блуза. Чрези използването на носни кърпички, тя проектира първия елементарен сутиен, който в крайна сметка тя патентован през 1914. Жените навсякъде обичали новия дизайн на.
4. Историята на полата
Знаете ли че, полата е дрехата на втората най-стара жена в историята? Тя е предшествана само от вързана кърпа на кръста. В египетско време, полата се е носела както от мъже, така и жени.

5. Изобретението прашки
Прашки има интересна история. Били са изобретени, след като кметът на Ню Йорк LaGuardia се разярил, че в града голите танцьорки не излагали много плът. Прашка е разработена, за да запази танцьорките в Ню Йорк, достатъчно покрити, за да спечели благоразположението на кмета.
Изобретяването е на Бермуда

6. Изобретяването на бермудските шорти
Обратно в 1930-те години, на жените в Бермуда им било забранено да показват бедрата си в обществото. Женате посетители искали да носят къси панталони, така че местните жители просто удължили дължината на техните шорти до коляното, за да покрият бедрата им.

Това са само някои от многото забавни факти за модата, които са помогнали за оформянето на нашата култура и чувство за стил. Няма значение, накъдето историята ни води, модата винаги ще бъде част от това, което сме.


ОЩЕ ОТ "МОДА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар