*
Борба с вредителите

ШЕСТ ГОДИНИ НАВЪРШИ ПЕВЧЕСКА ФОРМАЦИЯ "ПЪСТРИНЕЦ Jr." - МОНТАНА

|
ШЕСТ ГОДИНИ НАВЪРШИ ПЕВЧЕСКА ФОРМАЦИЯ "ПЪСТРИНЕЦ Jr." - МОНТАНА

Певческа група „Пъстренец Jr.” поднесе музикален подарък на най-верните си почитатели. Импровизираният концерт се състоя в Младежкия дом. Продукцията бе посветена на 6-тия рожден ден на формацията. „Годишнината е само повод за събитието. Причината за него е, че имаме впечатляващ репертоар от нови фолклорни творби и искаме да ги представим първо пред аудитория от групата „Семейство и приятели”. Концертът е израз на нашата благодарност към тях за подкрепата и разбирането към усилията да развиваме таланта си и да съхраним българското. Признателни сме на всички, които ни помагаха – на общината, на спонсорите, но най-много на родителите, на всеотдайните баби и дядовци, на верните приятели, които насърчаваха ежедневно децата и ми помагаха на мен.” – каза при откриването на концерта музикалният педагог Асен Асенов.

Общо 16 песни изпълниха възпитаниците на Асен Асенов. Сашко Бисеров просълзи публиката с бавната песен „Кехая вика из село”. С вокалното си майсторство се открои и Анита Аврамова. Аудиторията прие възторжено родопската „Рипни калинке” и пиринския двуглас „Седнала е Мара”. Тя аплодира щедро солистите Ева Янакиева с „Петруно пиле шарено” и Цветомир Станков с нашенската „Куне моме”, който бе вдъхновен и от присъствието на своите съученици от ПМГ „Св. Кл. Охридски”. Концертът беше прощъпулка за най-новите попълнения на група „Пъстренец Jr.”

Че шестицата е числото на отличниците, потвърждават и резултатите от 6-тата година на „Пъстренец Jr.”. Упоритата работа на гласовитите деца се увенча със заслужени награди. С участието си в 8 конкурса те спечелиха 53 индивидуални награди, 6 приза за цялата група и още толкова за камерната формация от най-малките певци, която шеговито наричат „Пъстренец супер джуниър”. Цифрите са красноречиви и важни за Асен Асенов, защото постигането на целите се измерва в количествени и качествени показатели. За малките певци обаче най-вълнуващите творчески приключения бяха съвместните концерти с оркестъра на Българското национално радио на 14 февруари, както и балканската фиеста, която направиха заедно с ансамбъл „Младост” и фолклорни състави от Македония и Сърбия. Децата от „Пъстренец Jr.” ще запомнят творческата 2012-та и с турнето си в Македония. Цялата група се гордее и с факта, че благодарение на многобройните си награди от певчески конкурси Сашко Бисеров от ФСГ „Васил Левски” е стипендиант на Община Монтана


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар