*
Борба с вредителите

ШЕФКАТА НА "ОБРЕДНИ ДЕЙНОСТИ" В БЕРКОВИЦА ОТНЕСЕ БОЙ И УВОЛНЕНИЕ

|
ШЕФКАТА НА "ОБРЕДНИ ДЕЙНОСТИ" В БЕРКОВИЦА ОТНЕСЕ БОЙ И УВОЛНЕНИЕ

Конкурент наби рано тази сутрин шефката на „Обредни дейности” ЕООД – Берковица. Със счупен крак и травми по тялото Таня Сусина е приета в болницата в Монтана. Нападателят Димо Стефанов, който работел за частна погребална агенция е задържан за денонощие в полицията. По случая е образувано е досъдебно производство, каза началникът на РУП – Берковица гл. инсп. Валери Йорданов.

Инцидентът станал малко преди 9 часа тази сутрин. След като кметът на Берковица Димитранка Каменова събрала на гробището управителката на общинската фирма и представителят на частната агенция, за да изяснят отношенията си. Минути след като разговорът бил приключен и Сусина се прибрала в офиса си, който се намира в района на пазара в Берковица, там влязъл конкурента. Нахвърлил се върху нея и само бързата намеса на полицията предотвратила по-тежки последици.

„Обадиха се очевидци, веднага на мястото бе пратен патрул и задържахме мъжа”, каза началникът на полицията.

„Г-жа Таня Сусина не е човекът , който ни е необходим, още днес ще пусна заповед за временното й отстраняване от длъжността” , заяви кметът на Берковица Дим. Каменова.

Таня Сусина е шеф на „Обредни дейности” от края на февруари тази година. Печели мястото след конкурс, в който има още една кандидатка. Преди това управител на фирмата е Димо Стефанов. След като договорът му е прекратен, съпругата му регистрира частна погребална агенция. Разправиите между общинското дружество и частната агенция били постоянн. Сусина няколко пъти издавала актове за нарушение на частната агенция. В общината имало десетки жалби на берковчани за пропуски и лоша организация на работата от „Обредни дейности”. „Многократно сме предупреждавали двете страни, включително и с писмени протоколи”, уточни шефът на РУП. Сега със случая ще се занимава съдът. НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар