*
Борба с вредителите

СЕМИНАР "БЕЗОПАСНОСТТА В ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО" В МОНТАНА

|
СЕМИНАР "БЕЗОПАСНОСТТА В ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО" В МОНТАНА

На 18 декември 2012 г. от 13.30 ч. в Голямата зала на Общински младежки дом - Монтана, ще се проведе безплатен семинар на тема ”Безопасността в интернет пространството”. Той предназначен за родители и ученици от V до Х клас. Те ще получат полезна информация и съвети за това как да се защитят от онлайн измами, кибертормоз и хакване на профили.

Семинарът се организира от Сдружение ”Младежки глас” - Монтана, с подкрепата на сектор ”Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” при ГДБОП - МВР,
Международната академия за обучение по киберразследвания и Националния център за безопасен интернет. Наши спонсори са Хостинг компания ICN.Bg, Нетуоркс-България и CENTIO - изключителен представител на ESET (производителят на антивирусна програма NOD32) за България.

Любомир Тулев е първенец на випуск 2010 на Академията на МВР. През март 2012 г. защитава магистратура по право. В момента работи в сектор ”Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” при ГДБОП - МВР.

Албена Спасова е председател на УС на Международната академия за обучение по киберразследвания от нейното създаване през 2009 г. Преподавател е по информационна сигурност и Европейско право в Университета за наука и технологии в Лил, Франция и гостуващ лектор във водещи европейски университети, правителствен съветник по въпросите, свързани с киберсигурността. Юрист е с дългогодишен опит в областта на информационната сигурност. Работила е върху стотици случаи в областта на киберсигурността (защитата на интелектуалната собственост, прането на пари, борбата с организираната престъпност и корупцията), загубите, от които се калкулират в милиони. Бивш директор на ”Връзки с правоохранителните органи” за Европа на eBay и съветник в Съвета на Европа по въпросите за приемането и прилагането на Конвенцията за борба с киберпрестъпленията.

Георги Апостолов е работил като журналист в БТА, в. ”Стандарт”, гл. редактор на в. ”Континент” и на англоезичния седмичник ”The Sofia Echo”, директор на седмичника ”Епоха”. От 2000 г. започва работа във фондацията ”Приложни изследвания и комуникации”. Той като медиен експерт се включва в редица проекти на фондацията, сред които е и проектът ”МедияТранс”. В момента е координатор на Центъра за безопасен интернет и е ръководител на горещата линия към него за борба с незаконното и вредно за деца съдържание в интернет.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар