*
Борба с вредителите

СЕЛО РАБРОВО СЕ ГОТВИ ДА ПРЕМИНЕ КЪМ ОБЩИНА ВИДИН

|
СЕЛО РАБРОВО СЕ ГОТВИ ДА ПРЕМИНЕ КЪМ ОБЩИНА ВИДИН

Жителите на с. Раброво искат да се отцепят от община Бойница и да преминат към община Видин и това предизвика истинска война между кметовете на Бойница Анета Генчева и на Раброво Венчо Черчеланов. Враждата между двете села тлее отдавна, но ескалира, след като рабровчани започнаха подготовка на референдум за отделянето им.
На общоселско събрание е избран инициативен комитет, който събира подписка и в нея вече са се включили над 70 % от живеещите в селото около 430 души. Следващата седмица се очаква тя заедно с мотивирано предложение да бъдат внесени в Общинския съвет на Видин, който трябва да гласува дали иска да приеме с.Раброво.
С желанието на местните вече са запознати кметът на Видин Герго Гергов и областният управител Цветан Асенов.
В размяната на удари се стигна до там, че по сигнал на Генчева срещу Черчеланов е образувана преписка в полицията заради предадена за скрап автобусна спирка. Според кметицата, това е нарушение, защото трябвало решение на общинския съвет. Според Черчеланов, сигналът в полицията бил опит да го спрат да се бори за отцепването на Раброво като му образуват дело.
Селото се намира на 28 км от Видин и за града има автобуси два пъти на ден, докато за общинския център Бойница, който е на 23 км, автобуси имало само два пъти в седмицата.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар