*
Борба с вредителите

СЪВЕТНИЦИТЕ ПРИЕХА ОTЧЕТА НА БЮДЖЕТ`2011

|
СЪВЕТНИЦИТЕ ПРИЕХА ОTЧЕТА НА БЮДЖЕТ`2011

С 20 гласа за и 11 против Общинският съвет прие отчета на кмета Златко Живков за изпълнението на бюджета през миналата година

Съветниците от партия ГЕРБ гласуваха против , заради това, че „от докладната записка не става ясно как са изразходвани събраните в края на декември близо милион лева от такса "битови отпадъци”. При планирани 3 милиона 444 хиляди лева, постъпленията в бюджета по това перо са над 4 млн. лв. „ Много от длъжниците, които през последните шест - седем години не са плащали такса „смет” се издължиха в края на 2011-та. С тези средства общината погаси част от сметките за отпление , еленергия и други неотложни плащания”, обясни за „Новините от Монтана” кметът Живков.

И още от отчета:

По-малко в сравнение с 2010 са просрочените задължения на общината. С 30 хил. лева е намаляла и общата сума, която фирми и граждани дължат на общината . Основната част от нея са наеми на общински имоти и невнесени концесионни такси.

След годишните актуализации в средата на 2011 от 29 милиона 321 хиляди лева сборният бюджет на Монтана е станал 31 милиона 558 хиляди лева.

2 милиона и 282 хиляди лева е била целевата субсидия за капиталови разходи. Парите са вложени в ремонти на четвъртокласна пътна мрежа, изграждането на сепарираща инсталация на Депото за твърди битови отпадъци , в строителството на новата черква, , основният ремонт на улици и спортни обекти.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ МОНТАНА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар