*
Борба с вредителите

СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ МЕЗДРА СРЕД ПРИЗЬОРИТЕ ЗА "СПОРТЕН ИКАР 2012"

|

Състезателите на СК Атлет (Мездра) Александър Йотовски, Тихомир Костов и Милица Мирчева бяха сред отличените с престижната награда „Спортен Икар” за 2012 г., връчвана от Фондация „Български спорт” за значими спортни постижения през настоящата година. Те получиха специалната награда на Управителния съвет на фондацията, която беше присъдена на Националния отбор на България по планинско бягане – (юноши до 17 г. и девойки). 21-та церемония по награждаването, организирана под егидата на Българския олимпийски комитет, се състоя в Софийската градска художествена галерия.

В началото на лятото Йотовски и Костов спечелиха с националния отбор историческия първи медал за България в планинското бягане. Това стана на 7th WMRA International Youth Cup 2012 - неофициално световно първенство по крос-кънтри за юноши мл. възраст, което се проведе в Глендалох (Ирландия) по случай Международния ден на младежкото предизвикателство - 24 юни. Представителният тим на нашата страна в състав: Александър Йотовски и Тихомир Костов (Атлет - Мездра) и Георги Ланджев (Борис Мулешков - Панагюрище), заслужи сребърното отличие в отборната надпревара, в която се включиха представители и на редица водещи европейски държави.

Месец по-късно Милица Мирчева завоюва бронзов медал в отборната надпревара при девойките на 11. Европейско първенство по планинско бягане, състояло се в Денизли (Турция). 18-годишната възпитаничка на треньора Йоло Николов и нейните съотборнички от националния тим на България Маринела Нинева и Християна Брайкова се наредиха трети при дамите, непосредствено след представителките на домакините и тези на Великобритания.

Награждаването на тримата мездренски лекотлети в столицата уважиха кметът на общината Иван Аспарухов, директорът на Дирекция „Финанси и общински приходи” Цеца Костова и Жанета Лашкова - ст. експерт „Спорт и младежки дейности” в Общинска администрация - Мездра. Сред официалните гости на церемонията бяха министърът на спорта Свилен Нейков и председателят на БОК Стефка Костадинова.

Специални награди от УС на Фондация „Български спорт” получиха също Ясен Иванов (батут), Бетина Темелкова (джудо), Благой Найденов (бокс), Ваня Иванова (самбо), Станилия Стаменова (кану-каяк) и Кубрат Пулев (бокс).


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар