*
Борба с вредителите

С ВНИМАНИЕ КЪМ ВОЕННИТЕ ПАМЕТНИЦИ

|
С ВНИМАНИЕ КЪМ ВОЕННИТЕ ПАМЕТНИЦИ

Заседание на Областна комисия “Военни паметници“ се проведе на 11 юли в Областна администрация – Враца. То беше водено от заместник председателя на комисията инж. Валентин Литов – заместник областен управител на Област Враца.

Основна точка от дневния ред беше обсъждане включването на Област Враца в отбелязване на 100 годишнината от Балканските войни. Бяха взети решения да се изготви Областен план за честване на годишнината, в който да бъдат включени предложенията, направени от общините.

Членовете на комисията бяха единодушни, че в инициативите активно трябва да се включат ученици от училищата на територията на област Враца. Младото поколение, бъдещето на България, трябва да пази и предава спомена за историята на страната ни.

Беше взето решение представител на Регионален исторически музей – Враца да подготви мултимедийна презентация за участието на местните полкове във войните, която ще бъде представена пред обществеността на град Враца, при откриване на честванията и предоставена на училищата от областта.

Следващото заседание на Комисията ще се проведе, когато бъде изготвен Областният план с дейности за отбелязване на Балканските войни в Област Враца..


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар