*
Борба с вредителите

С шахмат приключи Областната ученическа спартакиада

|
С шахмат приключи Областната ученическа спартакиада

В спортна зала "Фестивална" в третия, последен ден от Областната ученическа спартакиада на Видин, се проведоха състезанията по шахмат. Проявата се организира за шеста поредна година от Сдружение "Организация ДРОМ".

При момчетата първото място по шахмат спечели тимът на ОУ "Св.св. Кирил и Методий"- Димово, втори се класираха възпитаниците на СОУ "Васил Левски"- Кула, а на трети- СОУ "Христо Ботев" - Белоградчик. При момичетата титлата завоюва отборът на СОУ "Христо Ботев" - Арчар, второто място остана за СОУ "Васил Левски" - Кула, а трети в надпреварата станаха момичетата на ОУ "Отец Паисий"- Видин.

Отборите получиха купи и грамоти, а Росен Ракаджиев от името на Ученически спортен клуб- Шампион подари по една кутия шоколадови бонбони на първенците.
Председателят на УС на Сдружение "Организация ДРОМ" Донка Панайотова поздрави участниците в Спартакиадата за положените усилия и умения в различните спортни дисциплини, за проявеното спортсменство и толерантност, с което закри 6-тото издание на проявата.

"Открихме спартакиадата на 8 април - Международния ден на ромите, като за целта хвърлихме цветя в река Дунав в памет на загиланите роми във войните. Днес и момичетата и момчетата се представиха достойно на шахматните дъски", каза за РАДИО ВИДИН Асен Митков, член на Сдружение "Организация ДРОМ".
Областни първенци от ученическата спатакиада по спортове: Футбол на малки вратички
Момчета - СОУ "Христо Ботев" - Белоградчик

Стрийтбол
Момчета- СОУ "Христо Ботев" - Арчар
Момичета- СОУ "Васил Левски" - Кула

Шахмат
Момчета- ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"- Димово
Момичета- СОУ "Христо Ботев" - Арчар


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар