*
Борба с вредителите

С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ НА СЦЕНАТА В ПАРК „ДЪБНИКА” ПО БЛЕСТЯЩ НАЧИН ОТБЕЛЯЗАХА КРАЯ НА ЮБИЛЕЙНАТА 40- ГОДИШНИНА В СУ „НИКОЛА ВОЙВОДОВ”

|

Истински празник за жителите на най-големия квартал във Враца, жк „Дъбника”, създадоха от СУ „Никола Войводов”.

Денят бе кулминацията на множеството инициативи посветени на 40- годишния юбилей на средното училище.

Закриването на юбилейната учебна година, която протече под надслов „Училището има значиние”, по традиция започна с празнично шествие, предвождано от мажоретния състав на училището, което завърши пред откритата сцена в парк „Дъбника”, където се състоя празничният концерт, който даде достоен завършек на юбилейната програма.

Официални гости на празника бяха г-н Калин Каменав – Кмет на град Враца, г-жа Емилия Ангелова – Пълномощник на жк „Сениче”, г-н Красимир Богданов – Народен представител от 43-то и 44-то Народно събрание, г-жа Николинка Гигова- Директор на ДГ „Звънче”, г-жа Силвия Павлова – Директор на РБ „Христо Ботев”, г-жа Соня Дамянова – експерт от РУО Враца.

Кметът на град Враца, г-н Калин Каменов, лично поздрави по случай празника присъстващите учители, ученици, родители и гости.

Приветствие към присъстващите отправи и директорът на СУ „Никола Войводов”, г-жа Снежанка Каменова. В своето слово тя не пропусна да благодари на учителите, учениците и родителите за неуморната работа и проявеният професионализъм, с който всеки ден изграждат имиджа и просперитета на училището.

Г –жа Каменова връчи награди на най- изявените ученици, заели призови места на национални състезания и конкурси.

В официалната част на празничната програма, водещите направиха кратка ретроспекция на изминалите четиридесет години, в които много ерудирани хора заедно са работили за утвърждаване на училището, което днес е първоприемник на три училища: Прогимназия ,,Цвета Кръстенякова“, Начално училище ,,Любен Каравелов“ и  Основно училище ,,Давид Тодоров“.

С поетична композиция, представена от единадесетокласниците Павлин и Илияна и  посветена на настоящия патрон на училището, присъстващите се преклониха пред личността и подвига на Никола Войводов.

Програмата продължи с празничен концерт, с който възпитаниците на СУ „Никола Войводов” създадоха истинско празнично настроение на многобройната публика и закриха по незабравим начин юбилейната за училищетото учебна година, в която по повод годишнината още:

 • основно бе променен интериорът  на фоайето на първия етаж;
 • изграден бе кът на патрона на училището - Никола Войводов и колона на паметта, представяща делото Цвета Кръстенякова, Давид Тодоров и Любен Каравелов;
 • изградена бе Стена на славата;
 • организиран бе Базар за мартеници със средствата, от който бе подпомогнат бъдещия СТЕМ център;
 • състояха се няколко Срещи на поколенията, на които бивши ученици споделиха с децата историята на своя успех;
 • извършено бе облагородяване на училищния двор и засаждане на цветна леха;
 • организиран бе флашмоб, в който ученици изписаха цифрата на училищния юбилей;
 • реализира се юбилеен училищен вестник;
 • организирано бе  традиционното почистване на двора на къщата музей Никола Войводов;
 • проведен бе традиционният конкурс рецитал „ С история и поезия“;
 • организиран бе  училищен  литературен конкурс „С войводовски пламък в сърцето“;
 • спечелен бе проект за изграждане на училищен СТЕМ център;

 

 

 

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар