*
Борба с вредителите

С ПОСТРОЯВАНЕТО НА АМ "ХЕМУС" БВП НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ВДИГНЕ ПОНЕ С 10-20%

|
С ПОСТРОЯВАНЕТО НА АМ

„Убеден съм, че с построяването на автомагистрала „Хемус“ брутният вътрешен продукт на страната ще се вдигне с поне 10-20 %. За това мога да се обзаложа“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на проверка на изграждането на магистралата, предаде "Фокус".

Според премиера до 2020 г. трябва да бъде завършена отсечката от Белокопитово до Търговище, а от 2022 г. да бъде готов и участъкът до Плевен. По думите му обезпечаването на плащанията по строителните дейности са извършени от финансовия министър Владислав Горанов, а регионалният министър Петя Аврамова работи по проектите за следващите лотове на магистралата.

Пред медиите Борисов заяви още, че никога не е бил правен проект за цялостно строителство на АМ „Хемус“. „Всъщност магистралата е била направена до Ябланица и Правец, разбирате защо“, добави още премиерът.

Днес започва строежът на участъка на магистралата между пътен възел „Боаза“ и връзката с път I-5 Русе-Велико Търново. В края на миналата година за изграждането на 134,14 км. от трасето правителството заложи бюджет от 1,12 млрд лева, но за проекта не бе обявена обществена поръчка. Магистралата ще бъде изградена от държавната компания „Автомагистрали“ ЕАД.


ОЩЕ ОТ "С/ЪС/ КОМЕНТАР"

box_title_arrow.gifНапиши коментар