*
Борба с вредителите

С ИЗЛОЖБА ОТБЕЛЯЗАХА 30-ГОДИШЕН ТВОРЧЕСКИ ТРУД НА ВИДИНСКИ ХУДОЖНИК

|
С ИЗЛОЖБА ОТБЕЛЯЗАХА 30-ГОДИШЕН ТВОРЧЕСКИ ТРУД НА ВИДИНСКИ ХУДОЖНИК

С изложба живопис, подредена в Художествената галерия „Н. Петров“ във Видин , Веселин Маринов – Нацин отбеляза 30 години творческа и педагогическа дейност. Събитието се проведе под патронажа на Герго Гергов – кмет на Община Видин, съобщиха от общината.От негово име заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова поднесе на Нацин поздравителен адрес „Вашата дългогодишна работа като педагог и творец заслужава признание от цялата видинска общественост. Пожелавам Ви все така да предавате с търпение и любов своите знания и умения на учениците си, да бъдете здрав и да се радвате на творческо дълголетие!“ – пише в адреса.
Веселин Маринов е член на Съюза на българските художници, през 2000 г. е удостоен с почетното отличие „Неофит Рилски“ на Министерството на културата, има шест самостоятелни изложби. Той е преподавател по изобразително изкуство в СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ във Видин. През 1985 г. по негова инициатива в училището се поставя началото на обучението по рисуване.

Юбилейната изложба на художника е характерна със стиловото си многообразие. В нея са събрани произведения от най-ранния му творчески период до днес.


ОЩЕ ОТ "КУЛТУРА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар