*
Борба с вредителите

С ИЗЛОЖБА И МОДНО РЕВЮ СТУДЕНТИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ОТБЕЛЯЗАХА 30 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА СПЕЦИАЛНОСТ „ПЕДАГОГИКА НА ОБУЧЕНИЕТО ПО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО“ И 25 ГОДИНИ СПЕЦИАЛНОСТ „МОДА“

|

Изложба със 101 творби на студенти и преподаватели от катедра „Изобразително изкуство“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе открита в Градската художествена галерия в Благоевград. Изложбата, подготвена от студенти и преподаватели, включваше художествени и учебни творби от всички видове и жанрове в изобразителното изкуство. Творбите се отличават с оригинални и разпознаваеми авторски стилове, с разнообразни и иновативни техники на материална реализация.

            По време на изложбата бе представено и модно ревю на талантливи дизайнери от Факултета по изкуствата. Гостите се насладиха на колекциите „Дрескод опера“ на Ренета Колева и колекция „Зима“ на Мария Онтева.      

Събитието, което е посветено на 30-годишнината на специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“ и 25-годишнината на специалност „Мода“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, бе открито от ръководителя на катедра „Изобразително изкуство“ проф. д-р Емил Куков.

В приветствието си проф. Куков отбеляза, че двете специалности са акредитирани с високи оценки и се развиват съобразно съвременните тенденции и стандарти в обучението на художници и дизайнери. Ръководителят на катедрата подчерта и важната роля на екипа от висококвалифицирани преподаватели, благодарение на които двете специалности се утвърдиха като желани и престижни. Проф. Куков сподели, че почти всички студенти, дипломирали се през годините, са се реализирали успешно – някои от тях преподават в Катедрата, а други се изявяват в чужбина.

Поздрав към студентите и преподавателите отправи деканът на Факултета по изкуствата проф. д.н. Васил Марков. Поздравления от името на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов поднесе Силвия Домозетска – директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар