*
Борба с вредителите

С ЕМОЦИИ И СПОРТЕН ДУХ ПРЕМИНА ПЪРВАТА ПРИЯТЕЛСКА СРЕЩА ПО ФУТБОЛ В ГРАД РОМАН

|

На 19 април 2024г. на малки врати на градския стадион в град Роман се проведе първата приятелска среща по футбол между КСУДС град Роман, любезни домакини на срещата и ученици от ОБУ "Христо Ботев" с. Мечка, общ. Плевен. Спортната проява бе организирана по инициатива на Национално сдружение на сираците в България в партньорство с КСУДС и Община Роман.

С поздравления към участниците се обърна председателят на НССБ, Слави Михайлов, директора на КСУДС град Роман, Ивет Симеонова, директора на ОБУ "Христо Ботев" с. Мечка, Цветислава Симеонова, която подари на любезните домакини от КСУДС град Роман, златната топка на Христо Стоичков в знак на благодарност за прекрасната възможност учениците и да участват за първи път на футболна среща с изградени професионалисти, експерта от отдел за закрила на детето при ДСП град Мездра, Росица Нинова, която поздрави децата от името на директора на ДСП град Мездра, Георги Костов, както и Валери Живков от отдел "Спорт" на Община Роман, който поздрави всички участници от името на кмета на Роман, Валери Ролански и подари по две футболни топки на двата отбора участници в срещата.

Учениците от с. Мечка бяха посрещнати от директора на КСУДС, Ивет Симеонова и деца от комплекса с вкусна питка с шарена сол и мед. След края на дербито резултата е 12/6 за отбора на КСУДС град Роман. За учениците от с. Мечка този резултат не е загуба, защото те спечелиха нови приятели в лицето на екипа и децата от КСУДС Роман. Целта на спортната проява е да се социализират и интегрират децата чрез спорт, да бъдат провокирани да са по - често на спортните площадки и да създават нови приятелства, обобщи в края на срещата Слави Михайлов. Той благодари на всички за невероятната емоция и връчи грамоти за активно участие и отлично представяне на треньорите на двата отбора Теодор Петков и Цветомир Средков.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар