*
Борба с вредителите

Роман и Берковица отиват на финалите по тенис на маса

|
Роман и Берковица отиват на финалите по тенис на маса

Два отбора на СОУ-та „Васил Левски” от Роман и Берковица спечелиха квоти за участие в републикански ученически финал по тенис на маса. Срещите от зоналната надпревара при най-малките V-VІІ клас се играха в сряда в залата на ПМГ във Враца. Врачани имаха само един представител в зоналния кръг – отборът на СОУ „Васил Кънчов” при момчетата, но той загуби и двете си срещи и отпадна от надпреварата.
По три отбора си оспорваха първото място в състезатнията при двата пола. При момичетата тимът на СОУ „Васил Левски”(Роман) бе с класа над съперниците и с две отборни победи си осигури класиране за републиканските финали. Момичетата от Роман спечелиха с 4-1 срещу ІІ ОУ „Хр. Смирненски”(Берковица) и с 4-1 над СОУ „Цар Симеон Велики”(Видин). Видинчанки взеха второто място след 4-2 над момичетата от Берковица.
Именно представители на балканския град станаха първи в надпреварата при момчетата. Тимът на СОУ „В.Левски” от Берковица взе две победи с 4-1 над врачанското училище „Кънчов” и с 4-3 над „Иван Вазов”(Видин). Гостите от дунавския град останаха на второ място, след 4-1 срещу командата на Шошев.


ОЩЕ ОТ "СПОРТ"

box_title_arrow.gifНапиши коментар