*
Борба с вредителите

РОДИТЕЛИ ОТ МОНТАНА ИСКАТ БЕЗОПАСЕН ПЪТ ДО УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕЦАТА СИ

|
РОДИТЕЛИ ОТ МОНТАНА ИСКАТ БЕЗОПАСЕН ПЪТ ДО УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕЦАТА СИ

114 родители от Монтана поискаха безопасен път до училище за своите деца.

В подписка до Общинския съвет и Областната дирекция на полицията те настояват да бъде обезопасено кръстовище на една от най-натоварените улици в града, информира БНР.

Родителите настояват за обезопасяване на пешеходната пътека на кръстовището на булевард "Свети Климент Охридски" и улица "Княз Александър Батенберг". Според тях булевардът е превърнат в скоростна отсечка. Преди няколко месеца в този район загина пешеходец, пометен от движещ се с превишена скорост автомобил, напомня още текстът, подписан от 114 родители на ученици в Трето и Четвърто училище.

Проблемът може да бъде решен с изграждането на повдигната пешеходна пътека или повдигнато кръстовище. Реализацията на един от тези варианти обаче е възможна не по-рано от пролетта на следващата година, затова ще има временно решение, каза зам.-кметът Румен Ангелов.

"Понеже влизаме в този сезон, в който асфалтовите работи вече ще са проблем, така че разумният срок, който бихме си поставили, може би ще е пролетта. Като временно решение може да реагираме с изграждането на препятствие от гумени плоскости, които ги има и на други места", заяви Ангелов.

Генерално решение на проблема ще бъде заложено в интегрирания план за развитие на града, който се изготвя в момента и според който булевард "Свети Климент Охридски" ще бъде основно реконструиран и разширен.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар