*
Борба с вредителите

РЕМОНТИРАТ ВАЖЕН ПЪТ В ОБЩИНА БОЙНИЦА

|
РЕМОНТИРАТ ВАЖЕН ПЪТ В ОБЩИНА БОЙНИЦА

За хората от Община Бойница, през която минава 15 км от пътя, който предстои да бъде ремонтиран по проекта „Лот 37 Рехабилитация и реконструкция на път Иново-Градец-Шишенци- Бойница-Кула област Видин”, това е голямо постижение, каза за Радио “Фокус”- Видин Анета Генчева, кмет на общината.
Тя посочи, че ремонтът на този път се очаква повече от 30 години.„На места нямаше и път. Транспортните фирми отказваха да идват до Бойница и някои от селата ни и трябваше да настоявам, да се обаждам до различни институции за да имаме транспртно оббслужване”, допълва Генчева.
Кметът на общината разказва, че дори децата на някои от възрастните хора са се въздържали да ги посещават защото постоянно са чупели колите си по неремонтирания път. Фирмите за доставка на храни искаха да затворят магазините си в някои села заради лошия път и хората в Грацковски колиби и Шишенци нямаше от къде да си купят хляб, обяснява Генчева.
„Линейките пристигаха със закъснение и това костваше живота на някои възрастни хора”, допълва кметът на общината. Община Бойница е една от най-малките в страната с население 1300 жители, живеещи в 8 села. „В населените места в общината живеят предимно възрастни хора, селата са със затихващи функции, но тези хора не могат да бъдат изоставени от държавата си – нали трябва да има поне път, по който да им се доставя хляба и линейките да идват”, заяви Анета Генчева. Тя допълни, че едно от селата в общината – Периловец остава откъснато от света заради изключително лошия път до него, но предстои и за там да се изготви проект.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар