*
Борба с вредителите

РЕМОНТИРАТ ХРАМ С ПАРИ ОТ ЕВРОПА

|
РЕМОНТИРАТ ХРАМ С ПАРИ ОТ ЕВРОПА

Първият одобрен проект за ремонт и реконструкция по мярка 322 от програмата за развитие на селските райони, започва на храм „Св.Георги“ в Белоградчик.
330 000 лева са отпуснати за ремонтните дейности по църквата.От всички постъпили към фонд „Земеделие“, повече от 80 проекта за ремонт и реконструкция на сгради с религиозно значение от цялата страна, това е първият одобрен и започващ изпълнението си.
Основен ремонт ще се направи на покрива, църквата ще бъде изчистена отвън, защото сградата е от камък и се нуждае от специфично третиране. Отвътре храмът ще бъде отново измазан. Ще се направи ландшафна архитектура,уточни отец Рафаил и добави, че оргадата ще бъде раззидана и ще се направи отново, подстъпите към храма ще бъдат облицовани с камък и ще се направи отделен подстъп за хора в неравностойно положение.
До края на летния период се планира да приключат ремонтните дейности, най-късно до края на месец септември.

На църквата „Св.Георги“ до сега са правени само частични ремонти, преди 3 години е ремонтиран подът, а преди 4 е правена фасадата, но частично и това са били освежителни ремонти, заяви отговорникът за храма. Повече от 2 години се занимаваме с този проект, чакахме промяната на някои закони, защото ние сме с малко по-интересен статут, подчерта отец Рафаил.
В четвъртък ще бъде официално започнат ремонта на храм „Св.Георги“ с водосвет молебен, на който ще присъства видинският митрополит Дометиан.


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВИДИН"

box_title_arrow.gifНапиши коментар