*

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ХРИСТО БОТЕВ“ – ВРАЦА ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА „ИНФОРМАЦИОННА ГРАМОТНОСТ“

|
РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ХРИСТО БОТЕВ“ – ВРАЦА ОРГАНИЗИРА СЕМИНАР ЗА „ИНФОРМАЦИОННА ГРАМОТНОСТ“

Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца организира семинар за „Информационна грамотност“. Срещата ще се проведе на 6 юни от 13:00 до 17:00 ч. в отдел „Обща читалня“ и е предназначена за учители, библиотекари и служители от неправителствени организации, които работят с ученици.

Семинарът ще премине под формата на работилница и включва въведение в темата информационна грамотност, практически методи за преподаване сред учениците, обсъждане и представяне на план за прилагане на преподаването на информационна грамотност на работното място на участниците, представяне на възможности за финансиране на български професионалисти да посетят САЩ чрез българската Комисия Фулбрайт.

Домакини на семинара ще бъдат Катрин Рупрехт, докторант в университета „Пол Валери“ в Монпелие, Франция. Притежава магистърска степен по училищно библиотекарство от университета Azusa Pacific в Калифорния. Лицензиран учител и училищен библиотекар в САЩ. Работила е в България по съвместна изследователска награда на Фулбрайт България - Румъния. Преди това е преподавала в САЩ, Франция, Румъния, Азербайджан и Виетнам (онлайн). Силвия Павлова, директор на Регионална библиотека “Христо Ботев” - Враца и Василка Коловска, учител по английски език в СУ „Иван Вазов“ - Мездра.

Семинарът ще бъде проведен на английски и български език. Проектът е финансиран от българската Комисия Фулбрайт, която подкрепя образователния и културен обмен между САЩ и България.

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар