*
Борба с вредителите

РЕДОВНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – РОМАН /29.03.2019 Г./

|
Зареждане на видео плеър...

Редовното заседание на Общински съвет – Роман, проведено на 29 март 2019 година, завърши с невъобразим скандал. Кметът на общината Валери Ролански и подопечната му администрация демонстративно напуснаха сесията, преди да е изчерпан дневния ред. На излизане от залата кметът подхвърли през рамо реплика към съветниците, че има кабинет и въпросите приема там. Заседанието на местния парламент вървеше безпроблемно и нищо не предвещаваше непочтителното отношение към съветниците. Още в началото местните парламентаристи приеха 7 /седем/ допълнителни докладни на кмета Ролански, които не са били подготвени в срок. Този жест на общинския съвет обаче не бе оценен от градоначалника и администрацията. Оказа се, че съветниците са подготвили куп въпроси към Ролански, но уви, нямаше към кого да ги отправят.

Видимо изненадан от грубото поведение на кмета и администрацията, председателят на общинския съвет Тихомир Вълчев се обърна към колегите си и изрази своето виждане по случилото се.

“Не мога да повярвам, че това се случва. За пореден път направих компромис и се съгласих да допълним дневния ред със седем докладни. Гласувахме всичко, за да вървят нещата и да не ощетяваме гражданите. И какво получихме? Това е срам, колеги! Това е позор! Очевидно кметът не желае да чуе въпросите ни. А ние има какво да попитаме. Какво се случва с реконструкцията на бул. “Христо Ботев”, къде се кара пръстта, плочите и т.н.? Защо не се изплащат средствата, които общинския съвет отпусна за спортните клубове и за децата? Ние сме органа, който взема решенията, а кмета трябва да изпълнява нашите решения. Ние сме хората, които с решенията си определяме посокато, в която да се развива общината. Всеки съветник има право да получава информация, да се среща с кмета и да поставя проблеми. Но най-важната ни работа са решенията, които вземаме, а кмета трябва да приведе в изпълнение. Не да напуска демонстративно и да бяга от въпросите”, каза Тихомир Вълчев.

Заместник председателят на общинския съвет д-р Даринка Лазарова също изрази възмущението си и заяви, че е имала конкретно питане и предложение към кмета.

“Исках да попитам кмета къде се кара пръстта от ремонтните дейности и не е ли удачно да се направи дига на Малък Искър, за да се подсигурим. А не като се вдигне нивото и прелее, да се чудим какво да правим и откъде да намерим средства за справяне с подобно бедствие. Освен това, аз не съм преживявала такова унижение и обида от страна на кмет и кметска администрация. Четвърти мандат съм общински съветник и такова нещо не съм виждала”, заяви д-р Лазарова.

Възмущение изрази и общинският съветник Росен Цолов, който бе категоричен, че кметът няма да изпълни решението на местния парламент до 31 март да бъдат преведени средствата за спортните клубове.

“Това много ще затрудни работата на всички. Имаме състезания в страната, необходими са ни средства за пътуване, настаняване и т.н. Вземаме пари от родителите, което не е редно. Вече стана практика председателят на общинския съвет Тихомир Вълчев да дава лични средства, за да участват децата в състезания. Но и това не може да продължава до безкрай. Ето затова кметът избяга от сесията”, коментира Росен Цолов.

 

 

 

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар