*
Борба с вредителите

РАЗСЛЕДВАТ АВТОУЧИЛИЩЕ ЗА ПОДКУП

|
РАЗСЛЕДВАТ АВТОУЧИЛИЩЕ ЗА ПОДКУП

Според полицията, сигналите за вземане на пари на ръка за издаване на шофъорски документи или за подновяване, в школата за подготовка на водачи на Ивайло Иванов били доста. След последния, полицаи от сектор Противодействие на икономическата престъпност, пристъпили към действия. Сигналът този път дошъл от Марио Петров Беров от Бяла Слатина. Той е водач категория "В" и е подал документи за категория "С" за товарни автомобили. Според него, от Ивайло Иванов му са били поискани и той е дал 300 лева, като му е обещано да уреди издаването на книжката с длъжностното лице от Държавна автомобилна инспекция.
При проверка в офиса на фирмата на Иванов е установено, че парите са получени от него. Повдигнато му е обвинение по член 304 б ал. 1 от Наказателния кодекс, за вземане на подкуп. Според него, наказанието е от шест години затвор, до глоба.
Версията на ръководителя на автошколата Ивайло Иванов е, че Марио Беров е оставил белязани пари за курса, като е казал, че ще се върне след малко, след психотеста. Веднага в офиса му дошли униформените на проверка. За обвинилия го във вземане на подкуп Беров пък твърди, че му е била отнета любителската книжка за употреба на алкохол. Нападката от полицията точно сега Иванов си обяснява с включването му в листата за кандидат общински съветници на независимия кандидат за врачански кмет д-р Григор Томов. Предполага, че е предизборна игра и твърди, че няма проблем с нито един от кокурентите си, около 25 школи и училища, които подготвят шофъори за различните категории.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"


box_title_arrow.gifКоментари

  • joro |

    Това са глупости!Фирмите не издават шофьорски книжки?Не е възможно да е взел пари, за нещо , което няма право да извърши и няма право да прави! Такава услуга няма обявена като дейност на фирмата! Ако държавните служители, които си присвоиха правото да изнудват фирмите за глупости, непознати в страните с пазарна икономика, са поискали от управителя да плаща "данък спокойствие" или да се отчита с определен брой купувачи на "книжки" под заплаха по ЗДвП с глоба до 5000лв. , да търсят отговорност от тях!

box_title_arrow.gifНапиши коментар