*
Борба с вредителите

РАЗКРИХА НЕЗАКОНЕН САЙТ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМИ

|
РАЗКРИХА НЕЗАКОНЕН САЙТ ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМИ

Незаконен сайт, разпространявал нелегално филми, е разкрит от антимафиоти. Оказало се, че нарушителят е създал огледален сайт на сайта http://gledaifilmi.net, който има законово право да разпространява филми у нас.

Операцията по документиране на незаконно използване на филми, без съгласието на правоносителя чрез интернет страница http://gledaifilmi.net е проведена от антимафиоти от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" при ГДБОП, съобщават от пресцентъра на МВР.

В хода на операцията е установено, че сайтът http://gledaifilmi.net е собственост на членове на сдружението за защита на правата върху обекти на интелектуална собственост, което притежава законно основание за разпространение на филми на територията на България. Собственикът обаче, създал огледален сайт с интернет адрес http://gfilmi.com.
Така в продължение на три години е осигурявал незаконен достъп на потребителите на интернет до огромен брой филми - защитени обекти на авторското право.

Случаят е докладван на Софийската районна прокуратура.
Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост" към министъра на културата на България, за ограничаване на интелектуалното пиратство в интернет.


ОЩЕ ОТ "СИНЯ ЛАМПА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар