*
Борба с вредителите

РАДОСЛАВ КИРИЛОВ ПРЕД NOSTRABET: ИЗЛИЗАНЕТО В ЧУЖБИНА НЕ Е САМОЦЕЛ ЗА МЕН, ПИОЛИ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН СПЕЦИАЛИСТ

|
РАДОСЛАВ КИРИЛОВ ПРЕД NOSTRABET: ИЗЛИЗАНЕТО В ЧУЖБИНА НЕ Е САМОЦЕЛ ЗА МЕН, ПИОЛИ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН СПЕЦИАЛИСТ

Крилото на Славия, Радослав Кирилов, даде ексклузивно интервю за сайта NB.  Българският национал сподели, че няма конкретни цели, които да са поставени на него и съотборниците му, но „белите“ се стремят да направят колкото се може по-силни мачове в първенството и за Купата на България.

 

Кирилов се върна и към проваления трансфер в турския Гиресунспор през януари, но добави, че излизането в чужбина не е на всяка цена в неговите очи. Той не пропусна и да пожелае успех на един от треньорите, които дадоха старт на професионалния му път във футбола – не кой да е, а Стефано Пиоли.

 

Здрасти, Ради! Полусезонът в efbet Лига вече е в разгара си. Какви са целите на Славия на този етап?

 

Ами никой от ръководството не ни е поставил конкретна цел. Ние се стремим да печелим максимален брой точки. Първенството е много равностойно, така че всички имат шансове за предните позиции. Трябва да продължим по пътя на добрия футбол и ако изчистим грешките, ще имаме реални шансове за топ 6, дори и за третото място на по-преден етап.

 

Имахте труден старт, срещу двата лидера в таблицата, въпреки че се представихте на ниво и в двете срещи. Кое не ви достигна?

 

Да, направихме два добри мача. Първият полусезон печелихме мачовете с не толкова красива игра, но бяхме по-концентрирани. Това, може би, ни липсваше в тези два мача. Това ни струваше вземането на поне две точки от тези срещи.

 

Имате много млади играчи в отбора. В такива мачове ли израстват те?

 

Да, това е сред причините, защото младите футболисти е нормално да бъркат в подобни мачове. Това е нормален процес и те ще се каляват с изиграването на повече двубои. Няма нищо необичайно и се надявам, че ще изчистим неточностите. Дано понатрупаме точки. Предстоящите мачове за Купата и в първенството ще покажат дали имаме сили за нещо по-голямо през сезона. Мисля, че сме способни на това.

 

Ти си сред най-опитните фигури, независимо, че си в разцвета на футболната си кариера. Допълнителна отговорност ли е това за теб?

 

Разбира се. По-опитните трябва да показваме правилния път на младите и да ги съветваме. Имаме и по-опитни в състава. Нашата отговорност е по-различна и се стремим да оправдаваме позицията, която заемаме.

 

Няма как да не те попитам и за драматичния момент с Георги Петков. Повлия ли тази ситуация на представянето ви в мачовете с ЦСКА и Лудогорец?

 

Беше много неприятен момент, да. Не знаехме какво се случва, но адекватната намеса предотврати нещо по-неприятно. Разбира се, че ни повлия, тъй като 10-15 минути не знаехме какво се случва. Получи се неприятен инцидент, който се надявам да не се повтаря в бъдеще. Надявам се, също, да се вземат по-адекватни мерки за сигурността на футболистите. Видяхте какво се случи с линейката. Дай Боже да не случват подобни неща, а ако това, все пак, се повтори, то трябва да се вземат адекватни решения.

 

Предстои нов ключов мач за Купата. Спечелването на този турнир ли е голямата ви амбиция?

 

В този турнир също нямаме поставена цел, но нещата за купата са по-специфични. Играе се директен мач, в който всичко може да се случи. Там е още по-ключово да сме максимално концентрирани и да спрем грешките. Стигнем ли до полуфиналите, разбира се, надеждата вече ще е за нещо по-сериозно.

 

Какво е най-важното в тези турнирни битки?

 

Ами както споменах концентрацията е над всичко. Трябва да се допускат минимален брой грешки. Не трябва обаче да пренебрегваме стремежа ни да играем добър футбол. Това е нещо позитивно. Ако добавим и по-голяма концентрация отзад, то ще се превърнем в сериозен отбор.

 

Да поговорим за теб лично. Имаше доста слухове около твоето бъдеще през зимата, включително и за трансфер в турския елит. Защо не се стигна до подобен ход?

 

Ами да, имаше доста голяма вероятност да премина в турския клуб, но нещата не се случиха. Вече е в миналото. Вината беше на самия клуб, тъй като те не успяха да освободят място за чужденец, за да бъда картотекиран. Както казах обаче това е в миналото. За момента съм концентриран изцяло върху предстоящите мачове. Излизането зад граница не е на всяка цена за мен. Ако дойде оферта, която да ме удовлетворява финансово, спортно-технически, както и във всякакво естество, включително да е добра за Славия, то може да се седне и да се преговаря. Няма нищо задължително обаче и никой не е казал, че непременно през лятото ще направя трансфер.

 

Ти си прекарал много години на Апенините. Цел ли е за теб, в крайна сметка, да се пробваш отново там, или поне в някоя чужда страна?

 

Аз съм пряко свързан с Италия. Не само заради дългите години, прекарани там, но и заради факта, че родителите ми живеят там. Това е страна, която ми е дала много и която обичам. Винаги се чувствам добре, когато отида там, независимо дали ще гледам мач, или просто отида на почивка. Наистина е страна, в която се чувствам прекрасно.

 

Относно евентуална оферта е трудно да се каже. Ако има конкретна възможност да заиграя там и предложението е добро за мен и клуба, ще седнем и ще поговорим.

 

Дебютът ти в мъжкия футбол с Киево беше връчен от не кой да е, а Стефано Пиоли. Какво е усещането като го гледаш по телевизора да оглавява таблицата в Серия А в този момент?

 

Под негово ръководство направих дебюта си, наистина. Той и редица други италиански треньори са ми дали много. По онова време играех основно с втория отбор, но тренирах с първия и попих много от начина на работа и мислене. Това ти развива светогледа и ми помогна да се развия като футболист.

 

Той е изключителен специалист и кариерата му го доказва. Пожелавам му успех и се надявам тази година да стане шампион!

 

През 2021-а година ти си извоюва и по-основно място в националния отбор, вкарвайки и първи гол за България. Утвърждаване на място в стартовата 11-торка ли е задачата пред теб през тази година?

 

Да Ви кажа, изцяло съм концентриран върху представянето ми в клубния отбор, защото иначе няма как да се стигне до националния отбор. Да съм част от родната гарнитура е истинска чест и най-голямото удоволствие за всеки играч. Дали ще съм повикан обаче зависи от треньорите, така че остава да се трудя и да се надявам, че и аз ще попадна в тима.

 

В пореден етап на подмладяване се намираме. Правилен ли е този ход на ръководството и виждат ли се резултатите?

 

Откъм колектив и сплотяване отборът е на много добро ниво. Разбира се, откъм резултати хората искат да виждат повече, за да се върнем към силните години. Нужно е време и търпение обаче. Надявам се всички български футболисти да се развиваме и да вдигнем нивото на отбора. Феновете, клубовете и играчите имат нужда от това. Независимо, че процесът е дълъг, надявам се да съумеем да изпълним целта.

 

И за финал, Ради – какво си пожелаваш в следващите 12 месеца в личен и професионален план?

 

В личен план си пожелавам всички да сме здрави. Имам син, който е на 2 месеца и гледам на нещата по различен начин. Ако човек е здрав, може да постигне всичко, стига да има воля. От професионална гледна точка се надявам с отбора да израстваме и да стигнем до максимално най-високо класиране в първенството и да направим максимално добри игри за купата, за да си изпълним целите.

https://nostrabet.com/radoslav-kirilov-izlizaneto-v-chuzhbina-ne-e-samotsel-za-men/

 


ОЩЕ ОТ "НОВИНИТЕ ОТ ВРАЦА"

box_title_arrow.gifНапиши коментар